SIF vei pronssin jännitysnäytelmän jälkeen

SIF ja HIFK järjestivät todellisen trillerin pronssimitalitaiston toisessa osassa ja siuntiolaiset veivät mitalit lopulta viime sekunnin maalin turvin.

Otteluun lähdettiin SIF:n torstaina Helsingistä hakema kolmen maalin johto alla. Ottelu eteni tasaisena ensimmäiset 20 minuuttia, mutta avausjakson loppu meni HIFK:n nimiin ja taukoon mennessä vieraat olivat kääntäneet tilanteen yhteismaaleissa niukasti edukseen.

Toinen jakso eteni alun jälkeen pitkän HIFK:n johtaessa 5-7 maalilla. Viimeisen kymmenminuuttisen kynnyksellä alkoi kuitenkin SIF:n kiri ja seitsemän minuuttia ennen loppua ero oli kolme maalia ja yhteismaalit tasan. HIFK puristi kuitenkin uudestaan kiinni pronssiin, mutta SIF tasoitti yhteismaalit viime sekunnilla Christoffer Thorin 7 metrin maalilla.

Kun lauantain ottelussa kumpikin teki yhden maalin vähemmän kuin torstaina, vei SIF pronssimitalit niukimmalla mahdollisella eli yhden vierasmaalin erolla.

SIF:n päävalmentajan Teddy Nordlingin ajatukset olivat ymmärrettävästi melkoisen kaksijakoiset ottelun jälkeen.

– Emme oikein saaneet peliä kulkemaan. Sitten korotimme puolustusta 5-1 sotkeaksemme HIFK:n hyökkäysrytmiä ja pääsimme hivuttautumaan lähemmäs. Meillä oli ottelu hallussa 10 sekuntia, mutta kun ne olivat ne viimeiset kymmenen niin se riitti, Nordling puhalteli.

– En ikinä ennen ole ollut näin iloinen häviön jälkeen!

SIF:n kapteeni Gustav Svanbäck oli pitkälti samoilla linjoilla.

– Vaikea peli meille. Olimme alussa mukana, mutta emme oikein kunnolla saaneet peliä käyntiin ja aloimme keskittyä vääriin asioihin. Sa jatkui toisella jaksolla ja alkoi näyttää jo todella pahalta. Sen jälkeen aloimme vähitellen kuitenkin saada puolustusta toimimaan ja 7 vastaan 6 -hyökkäyspelillä saimme kurottua vastustajan etumatkaa kiinni, Svanbäck kertasi.

– Loppu meni niin jännittäväksi kuin olla ja voi, mutta nyt onnistuimme hoitamaan sen. Pitkä ja raskas kausi, mutta hyvä päätös sille.

2. pronssiottelu:
SIF – HIFK 28-31 (15-19)
Pronssimitalit SIF:lle. Yhteismaalit 60-60, vierasmaalit (32-31) ratkaisivat pronssin kohtalon.

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
SIF: Christoffer Thor 8 (4), Eduard Zakharov 5, Ott Varik 5, Carl Weurlander 4, Sten Maasalu 3, Fredrik Karlsson 2, Gustav Svanbäck 1
HIFK: Vladimir Knopinskii 8, Sten Toomla 7, Ardo Puna 6 (2), Roman Protcenko 3, Christoffer Eneberg 3, Oscar Udd 2, Niclas Ahlgren 2

LähiTapiola-tähtipelaajat
Vladimir Knopinskii HIFK 3
Christoffer Thor SIF 2
Theodotos Christou HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
SIF: Eduard Zakharov 1 x 2 min, Gustav Svanbäck 1 x 2 min, Rony Leven 1 x 2 min, Vidar Cabell 1 x 2 min
HIFK: Christoffer Eneberg 1 x 2 min, Kristian Jansson 1 x 2 min, Olli Tamminen 1 x 2 min, Oscar Udd 3 x 2 min, sulkeminen 3 ulosajon takia

Erotuomarit: Jan-Erik Leandersson – Mikael Lindroos

Yleisöä: 468

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk