PIF komeaan voittoon HC HIK:sta

PIF otti lauantaina tärkeät pisteet vierailleelta HC HIK:lta suorastaan näytöstyyliin lähes 20 maalin voitolla.

Kotijoukkue PIF otti tiukan otteen kamppailusta nopeasti ja nykäisi lukemista 4-2 numeroihin 9-2 ennen avausjakson puoliväliä. Isännät pitivät otteen tästä eteenpäinkin tiukasti hallussaan ja hankolaisten tuskaillessa maalinteon kanssa ero kasvoi taukoon mennessä jo kymmeneen maaliin.

PIF venytti pian tauon jälkeen eron jo 15 maaliin ja ottelu alkoi olla sitä myöten ratkaistu. Kotijoukkueen puolustus piti ryhtinsä loppuun saakka ja hankolaisten maalisaldo jäi kaikkiaan vain 12 osumaan.

PIF-valmennuksesta Peter Söderlund saattoi tyytyväisenä vain todeta lopputuloksen ottelusta.

– Noudatimme hyvin etukäteen sovittua taktiikkaa ja puolustus pelasi hyvin. Hangon vaisuus ehkä yllätti hieman, mutta heillä oli muutama loukkaantuminen. Milos Lojanicic oli mies paikallaan puolustuksessa, Söderlund kiitteli.

HC HIK:n päävalmentaja Petter Forsström ei lähtenyt likapyykkiä pesemään julkisuudessa.

– Ei tästä jäänyt kovinkaan paljoa kerrottavaa, tai se mikä jäi niin sen otan esiin joukkueen kanssa. Meillä oli loukkaantumisia ja Piffenillä hyvä go päällä, niin tällaista jälkeä siinä syntyy.

Kolme LähiTapiola-tähteä vienyt PIF:n Markus Mattila myönsi, että vastustajan poissaolot helpottivat tehtävää.

– Onnistuimme joka osa-alueella ja kun heiltä lisäksi puuttui kaksi kovaa pelaajaa niin puolustus onnistui hyvin. Tästä on hyvä jatkaa kohti ÅIFK-ottelua, Mattila totesi tyytyväisenä.

PIF – HC HIK 30-12 (15-5)

Maalintekijät
PIF: Ilija Krstevski 6, Sebastian Fagerlund 6, Jane Jancev 5, Daniel Söderlund 3, Aleksa Veselinovic 2, Milos Lojanicic 2, Samuel Alexandersson 2, Fredrik Lunden 1, Valter Lehtinen 1, Henric Berndtson 1, Alfons Alexandersson 1
HC HIK: John Winberg 3, Nikola Zujic 2, Linus Sandblom 2, Tomi Puputti 1, Francesco Lodato 1. Fredrik Häggroth 1, Tommy Gustafsson 1, Robert Bäckman 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Markus Mattila PIF 3
Ilija Krstevski PIF 2
Sebastian Fagerlund PIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
PIF: Daniel Söderlund 1 x 2 min, Ilija Krstevski 1 x 2 min, Milos Lojanicic 2 x 2 min, Robin Mattsson 2 x 2 min, Samuel Alexandersson 1 x 2 min
HC HIK: Francesco Lodato 1 x 2 min, Tomi Puputti 1 x 2 min

Erotuomarit: Volodymyr Filonenko – Teemu Kaulio

Yleisöä: 298

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk