HIFK kaatoi ÅIFK:n maalijuhlissa

HIFK ja ÅIFK takoivat maaleja urakalla perjantaisessa alemman jatkosarjan kohtaamisessaan, jonka HIFK vei nimiinsä lopulta niukasti.

ÅIFK tuli otteluun todella vahvasti ja repäisi reilussa viidessä minuutissa neljän maalin johdon. HIFK tuli kuitenkin vahvasti takaa ja käänsi tilanteen edukseen toisella kymmenminuuttisella. Avausjakson loppu edettiin tasaisesti ja kotijohto tauolla oli kaksi maalia.

Tauon jälkeen HIFK venytti johtonsa nopeasti jo seitsemään maaliin. Vaikka ÅIFK pääsi välillä kaventamaan, pysyi johto isäntien hallussa tiukasti, kunnes viimeisen kymmenminuuttisen alussa ÅIFK tuli vahvasti ja nousi jo kahden maalin päähän. HIFK piti kuitenkin pintansa ja vei pisteet.

HIFK:n päävalmentaja Rostislav Grinishin tukisti omiaan ÅIFK:n päästämisestä mukaan peliin vielä ottelun lopulla.

– Toisella puoliajalla saimme pelin jo hyvin kontrolliin, mutta keskittymisen herpaantuminen päästi vastustajan uudelleen peliin mukaan. Kuitenkin tärkeä voitto meille ja nyt tiedämme mitä pitää parantaa kohden seuraavia otteluja, Grinishin painotti.

ÅIFK:n päävalmentaja Robin Karlsson näki voiton lopulta jääneen ansaitusti kotijoukkueelle.

– Vastustajan kokemus ja rutiini ratkaisivat pelin heille. Yritimme sekoittaa vastustajaa erilaisilla pelimuodoilla ja seitsemällä hyökkääjällä, mutta he pysyivät rauhallisina. Teimme liikaa virheitä, mutta on sanottava, että parempi joukkue voitti.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin ja kolme LähiTapiola-tähteä kuitannut HIFK:n Christoffer Eneberg ei täysin tyytyväinen ollut.

– Oli aika tahmea peli meiltä emmekä saaneet puolustusta toimimaan missään vaiheessa ideaalisesti. Vastustaja otti Ardon [Puna] miesvartiointiin ja se aukaisi tilaa viivalle mitä hyödynsimme hyvin, Eneberg kertasi.

HIFK – ÅIFK 36-33 (16-14)

Maalintekijät
HIFK: Christoffer Eneberg 10, Sten Toomla 8, Niclas Ahlgren 5, Ardo Puna 4, Vladimir Knopinskii 3, Oscar Udd 2, Tom Lindström 1, Antti Koskela 1, Kristian Jansson 1, Theodotos Christou 1
ÅIFK: Peik Sjöblom 10, Alexander Nystén 6, Andreas Nyström 5, Wilhelm Hammarberg 4, Isak Lehvonen 3, Oscar Berglund 3, Niklas Manderoos 2

LähiTapiola-tähtipelaajat
Christoffer Eneberg HIFK 3
Peik Sjöblom ÅIFK 2
Sten Toomla HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Oscar Udd 2 x 2 min, Vladimir Knopinskii 1 x 2 min
ÅIFK: Peik Sjöblom 1 x 2 min

Erotuomarit: Tapani Kuri – Krister Illman

Yleisöä: 148

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk