Dicken karkasi GrIFK:lta tauon jälkeen

Dicken otti avauspisteet ylemmässä jatkosarjassa lauantaina Pirkkolassa kaadettuaan GrIFK:n lopulta selkein lukemin tasaisen avausjakson jälkeen.

Avausjakso Pirkkolassa eteni kaikkineen erittäin tasaisena. Dicken oli 5-5-tilanteen jälkeen hienokseltaan niskan päällä, mutta ero ei kertaakaan käynyt yli kahdessa maalissa ja tauolle mentiin niukassa yhden osuman kotijohdossa.

Heti tauon jälkeen Dicken nykäisi eron neljään maaliin, mutta Grani pysyi vielä tuntumassa. Dicken alkoi jakson puolivälissä kuitenkin kasvattaa etumatkaansa eivätkä vieraat enää pystyneet vastaamaan. Ottelun loppu oli Dickenin yksipuolista näytöstä ja ero repesi lopulta lähes 20 maalin.

Dicken-valmennuksesta Valdar Noodla näki ratkaisun piilleen oman pelivauhdin löytymisessä.

– Ensimmäisellä jaksolla oli tiukkaa vääntöä, kun pelattiin vastustajan tempon mukaan, toisella pelattiin omalla tempolla, ja se näkyi heti taululla kun Granilla loppui kunto, Noodla tiivisti.

GrIFK-luotsi Kaj Hagman ei lähtenyt kiistämään Noodlan arviota.

– Meillä on nyt kuukausi aikaa kohentaa kuntoa. Tänään kentällä nähtiin, ettei pysytä mukana, ja siihen on saatava lähiviikkoina muutos. Ensimmäinen jakso oli kuitenkin hyvä, Hagman muistutti.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin ja kolme LähiTapiola-tähteä nappasi Dicken-maalivahti Mikael Mäkelä

– Kiva päästä taas pitkästä aikaa pelaamaan tauon jälkeen. Kokonaisuutena hyvä ottelu meiltä, etenkin toinen jakso, kun päästiin repimään eroa, Mäkelä mietti.

Dicken – GrIFK 36-19 (13-12)

Maalintekijät
Dicken: Max Granlund 9, Anton Rémy 4, Johan Gripenberg 4, Filip Söderlund 3, Felix Nilsson 3, Robin Granlund 3, Benny Broman 3, Tadas Stankevicius 2, Gusten Montonen 2, Oskar Monnberg 2, Joacim Broman 1
GrIFK: Nikola Zujic 5, Anthony Hellakoski 4, Sami Silfver 3, Jonathan Almark 3, Patrik Johanson 2, Miro Koljonen 1, Anton Karlsson 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Mikael Mäkelä Dicken 3
Max Granlund Dicken 2
Anthony Hellakoski GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: –
GrIFK: –

Erotuomarit: Miro Korja – Jan Helander

Yleisöä: 203

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk