Cocks puristi pisteet HIFK:lta

HIFK ja Cocks taistelivat tiukasti pisteistä lauantaina Helsingin Urheilutalolla. Cocks piti loppuun saakka kiinni avausjakson lopulla hankkimastaan johdosta ja vei pisteet matkassaan.

Alkuminuuttien jälkeen HIFK hallitsi hienokseltaan avausjakson ensimmäistä puolikasta, mutta osat kääntyivät tämän jälkeen ja Cocks pääsi niskan päälle. Vierasjohto venyi jo viiteen maaliin ennen kuin HIFK tauon alla kiri jälleen tuntumaan.

Cocks piti kuitenkin johtoasemastaan kiinni tauon jälkeenkin ja ero pysytteli vieraiden hyväksi muutamassa maalissa. HIFK roikkui sitkeästi mukana pelissä, mutta ei päässyt missään vaiheessa kahta maalia lähemmäs. Viimeisellä kymmenminuuttiselle Cocks lähti neljän maalin johdossa ja piti tästä kiinni loppuun saakka.

HIFK-luotsi Rostislav Grinishin ei suuremmin joukkueensa esitystä lähtenyt moittimaan.

– Taisteluilme oli tänään ihan kohdillaan, mutta voittoon asti se ei tänään riittänyt. Liiat tekniset virheet kostautuivat ja myös tuhlasimme liikaa hyviä maalipaikkoja, Grinishin mietti ratkaisua.

Cocksin päävalmentaja Gintaras Savukynas muistutti joukkueitten taistelevan reilun viikon päästä cupin mestaruudesta.

– Tämä oli hyvä valmistautuminen Suomen Cupin finaaliin, missä kohtaamme HIFK:n uudelleen. Tänään saivat hyvin peliaikaa myös pelaajat, jotka pelanneet viime peleissä vähemmän. Tärkeää oli ottaa tänään
kaksi pistettä ja sen myös teimme, Savukynas tiivisti.

Vakuuttavimman pelaajan ja kolme LähiTapiola-tähteä vienyt Cocks-maalivahti Giedrius Morkunas tuki valmentajansa näkemyksiä.

– Oli meiltä hyvä peli ja otimme tärkeän voiton.

HIFK – Cocks 25-29 (11-13)

Maalintekijät:
HIFK: Niclas Ahlgren 6, Ardo Puna 5, Vladimir Knopinskii 5, Nikita Dolganov 4, Vladimir Zhitnikov 2, Johannes Bargum 2, Tom Lindström 1
Cocks: Bojan Zupanjac 7, André Udd 6, Teemu Tamminen 5, Sasa Puljizovic 3, Roni Syrjälä 2, Andrei Novoselov 2, Vitalie Nenita 2, Davor Basaric 2

LähiTapiola-tähtipelaajat:
Giedrius Morkunas Cocks 3
Nikita Dolganov HIFK 2
Davor Basaric Cocks 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset:
HIFK: Antti Koskela 1 x 2 min, Johannes Bargum 1 x 2 min
Cocks: Teemu Tamminen 1 x 2 min

Erotuomarit: Sami Kinnari – Jan Helander

Yleisöä: 305

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk