ÅIFK puristi voiton HIFK:sta

ÅIFK päätti kauden kotiottelunsa tyylillä, kun alemman loppusarjan ottelussa vierailulla ollut HIFK joutui taipumaan kolmen maalin tappioon.

Ottelun alku kaikkineen oli tasainen, mutta HIFK oli hienokseltaan niskan päällä ja ÅIFK kävi ensi kertaa johdossa vasta 23 minuutin jälkeen. Jakson loppu mentiin isäntien merkeissä, mutta eroa tauolla ei ollut kuin yksi maali.

Toinenkin jakso eteni tasaisena, kunnes jakson puolivälin alla ÅIFK sai nykäistyä pienen eron. HIFK nousi viisi minuuttia ennen loppua vielä kahden maalin päähän, mutta pidemmälle kiri ei riittänyt ja isännät ottivat lopulta voiton varmasti.

ÅIFK:n päävalmentaja Robin Karlssonin oli helppo hymyillä ottelun jälkeen – kentällä toimi miltei kaikki.

– Kyllä kokonaisuutena hyvä, jopa loistava suoritus muutamasta pienestä virheestä huolimatta. VaAikka saimme jäähyjä, silti jaksoimme painaa loppuun asti. Huomasi, että ottelulla oli pelaajille merkitystä, Karlsson kiitteli.

HIFK:n päävalmentaja Rostislav Grinishin näki ratkaisuna joukkueensa epäonnistumisen maalipaikkojen käyttämsiessä.

– Suurin syy illan tulokseen on se, etteivät heittomme menneet maaliin. Vastustajamme pelasi hyvin, Grnishin myös tunnusti.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin ja kolme LähiTapiola-tähteä kuittasi ÅIFK:n Peik Sjöblom.

– Hyvä kokonaisuus. Tehtiin oikeita asioita, kontrattiin ja puolustettiin hyvin. Peli rullasi hyvin ja maalivahtipeli toimi, Sjöblom luetteli tyytyväisenä.

ÅIFK – HIFK 31-28 (17-16)

Maalintekijät
ÅIFK: Andreas Nyström 8, Peik Sjöblom 6, Niklas Manderoos 6, Isak Lehvonen 5, Santeri Maijala 2, Wilhelm Hammarberg 1, Valter Georgs 1, Paavo Brummer 1, Oscar Berglund 1
HIFK: Sten Toomla 7, Ardo Puna 5, Vladimir Knopinskii 5, Oscar Udd 4, Niclas Ahlgren 4, Tom Lindström 1, Christoffer Eneberg 1, Johannes Bargum 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Peik Sjöblom ÅIFK 3
Andreas Nyström ÅIFK 2
Paavo Brummer ÅIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
ÅIFK: Oscar Berglund 2 x 2 min, Paavo Brummer 1 x 2 min
HIFK: –

Erotuomarit: Niko Tillan – Magnus Roth

Yleisöä: 144

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk