SM-liigassa kolmen ottelun lauantai

SM-liiga etenee kohti runkosarjan päätöstä ja lauantaina 26.1. pelataan kaikkiaan kolme ottelua.

Lauantain avaa Dickenin ja HC HIK:n kohtaaminen Pirkkolassa. HIK koki valtavan takaiskun viikolla, kun se ilmoitti, että Nikola Zujic, SM-liigan maalipörssin kakkonen ja hankolaisten ylivoimaisesti paras ja tärkein pelaaja, jättää seuran ja siirtyy ylempään jatkosarjaan haikailevaan GrIFK:hon.

Dickenillä taas kulkee mallikkaasti. Vuoden ensimmäiset pelit HIFK:ta ja GrIFK:ta vastaan olivat hyviä esityksiä, ja 11 ja 10 maalin voitot sijasta 4. kamppailevista joukkueista ovat erittäin tyydyttäviä tuloksia. On siis sanomattakin selvää, että Dicken lähtee otteluun ennakkosuosikkina.

Selkeä ennakkosuosikki löytyy myös BK-46:n ja PIF:n kohtaamisesta. BK porskuttaa kärkijoukoissa ja PIF on menettämässä otettaan alemman jatkosarjan paikastakin. Pientä epävarmuutta tuo kuitenkin BK:n loukkaantumistilanne.

– Meillä on tällä hetkellä ohut ryhmä ennen kaikkea pakkiosastolla. Se johtaa siihen, että useamman pelaajan täytyy pelata paljon ja se ei ole oikein heitä kohtaan, BK-luotsi Mikael Källman totesi edellisen ÅIFK-ottelun jälkeen viitaten myös Andreas Rönnbergin paluuseen puolikuntoisena.

Lauantain kolmannessa ottelussa sarjakärkeen noussut Cocks saa vieraakseen HIFK:n, joka joutuu taistelemaan vielä todella kovasti paikasta ylemmässä jatkosarjassa. HIFK ja Cocks ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Liigapeli Kalliossa merkittiin neljän maalin voitoksi Cocksille ja viikkoa myöhemmin Suomen Cupin loppuottelussa Cocks piti mestaruuskannun kotonaan 10 maalin voitolla 30-20.

Oman mausteensa ottelulle tuo Cocksin maalivahti Kalle Alanderin siirtyminen HIFK:n maalin vartijaksi kevään 2019 ajaksi. Suomen maajoukkueenkin veskari joutui Riihimäellä kilpailemaan pelkistä peliminuuteista, mutta IFK:ssa kilpaillaan jo ykkösmaalivahdin tärkeästä vastuusta.

– Saan IFK:ssa mahdollisuuden näyttää osaamistani jota odotan innolla, Alander toteaa seuran verkkosivuilla.

SM-liiga lauantaina 26.1.:
15.45 Dicken – HC HIK (HBL.fi)
16.00 BK-46 – PIF
16.00 Cocks – HIFK

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk