Kauden viides kierros kokonaisuudessaan keskiviikkona

SM-liigassa pelataan keskiviikkona 17.10. todellinen superkierros, kun kauden viidennen kierroksen kaikki viisi ottelua pelataan samana iltana.

Pieni varaslähtö keskiviikon kierrokseen otetaan Riihimäellä, jossa ottelu Cocks – PIF alkaa tuntia muita illan otteluita aiemmin. Ottelun ennakkosuosikista ei ole epäselvyyttä, vaikka Cocks on melkoisen tiiviissä pelitahdissa Mestarien liigan myötä. PIF ei ole sitten kauden avauskierroksen päässyt pisteiden makuun ja Cocks ei varsinaisesti kuulu päävalmentaja Boris Dvorsekin lanseeraamiin ”tärkeisiin vastustajiin”, joilta PIF realistisesti toivoo hakevansa pisteitä.

Siuntiossa viikonloppuna tärkeät vieraspisteet GrIFK:lta hakenut SIF saa vieraakseen vielä pisteittä olevan HC HIK:n. Ennakkoon kotijoukkue lähtee matkaan suosikkina, joskin hankolaiset olivat viikonloppuna jo lähellä avausvoittoon SM-liigasta, mutta lopun hyytyminen vei jo miltei käsissä olleen voiton vastustaja ÅIFK:lle.

– Ehkä siinä näkyi se, että olemme joukkue, joka ei ole tottunut johtamaan otteluita tai voittamaan niitä, pettynyt HIK-luotsi Petter Forsström sanoi Västra Nylandille.

BK-46:n ja ÅIFK:n kohtaamisessa Karjaalla kotijoukkue on myös selkeä ennakkosuosikki huolimatta siitä, että turkulaiset saivat pistetilinsä auki viikonloppuna. Lisämausteen otteluun tuo se, että Robin Karlsson palaa pitkäaikaiselle kotiareenalleen – nyt ÅIFK:n päävalmentajana.

– Olen ajatellut tätä ottelua koko syksyn. Se ei kuitenkaan ole ainakaan peli, josta meidän pitäisi ottaa paineita. BK on vahva, mutta toivon että siitä tulee hyvä ottelu, Karlsson sanoi Västra Nylandille.

Atlas Vantaan ja HIFK.n kohtaamisessa asetelma on sikäli mielenkiintoinen, että vantaalaiset ottivat viikonloppuna kauden avausvoittonsa, kun HIFK puolestaan kärsi kauden ensimmäisen tappionsa. HIFK:n lataus paikalliskamppailussa Dickeniä vastaan meni selkeästi yli, mutta nyt joukkue tuskin astuu toista kertaa samaan miinaan. Omalla tasollaan pelatessaan hyvin alkukaudella esiintynyt HIFK:n on suosikki, mutta Atlas on parantanut jatkuvasti syksyn edetessä.

Illan viidennessä ottelussa koko syksyn pelkkiä voittoja tahkonnut Dicken saa vieraakseen GrIFK:n. Perinteisesti joukkueiden väliset ottelut ovat olleet kiihkeitä, vähämaalisia ja erittäin tasaisia. Maalivahtipeli ja puolustus onkin monesti ollut avain otteluiden voittoihin. Dickenin joukkue on pysynyt käytännössä muuttumattomana, kun taas Granissa on ovi käynyt molempiin suuntiin. Muun muassa valmennusjohto sekä pari avainpelaajaa on siirtynyt pois, ja tilalle on hankittu Kaj Hagman valmennukseen ja erittäin kiinnostava vahvistus Ruotsista sentterin paikalle, Anton Karlsson.

Dicken on kuitenkin alkusyksystä osoittanut jatkuvuuden vahvan merkityksen ja lähtee tällä kertaa selvähkönä suosikkina otteluun kauniaislaisia vastaan.

Keskiviikon kierroksen myötä SM-liiga jää reilun kahden viikon maajoukkuetauolle ja seuraavat ottelut pelataan perjantaina 2.11.

SM-liiga keskiviikkona 17.10.
18.00 Cocks – PIF
19.00 SIF – HC HIK
19.00 BK-46 – ÅIFK
19.00 Atlas Vantaa – HIFK
19.00 Dicken – GrIFK

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk