Edessä täysi ottelukierros viikonloppuna

SM-liigan runkosarjan lähetessä päätöstään viikonloppuna pelataan täysi ottelukierros perjantai-illasta alkaen.

Turussa ÅIFK saa perjantaina vieraakseen Dickenin. Kanarialinnut majailevat tällä hetkellä sarjassa seitsemäntenä, tasapisteissä kahdeksantena olevan Atlas Vantaan kanssa. Sen ylemmäksi ei ÅIFK pysty itseään nostamaan. Dicken taistelee vielä kynsin hampain runkosarjan kärkipaikoista, ja ottelu on erittäin tärkeä lauttasaarelaisille.

Kolmen ottelun viikon päättävällä Dickenillä on alla todella huono 30-minuuttinen tiistain SIF-pelistä, ja tavoitteena on tehdä ryhtiliike peli-ilmeeseen. Ottelu on samalla Dickenin viimeinen ennen kauden tähän asti tärkeimpiä pelejä ensi viikonloppuna, jolloin lauttasaarelaiset matkaavat Luxemburgiin Challenge Cupin peleihin.

HIFK:lla on perjantaina edessään runkosarjan viimeinen kotipeli. Vastassa on Pargas IF, joka tällä kaudella jo tavoitteli paikkaa jatkosarjassa. Joukkue kärsi kuitenkin katkeran yhden maalin tappion pahimmalle kilpailijalleen Atlakselle, ja PIF jäi toistaiseksi viivan väärälle puolelle neljän pisteen erolla ja jatkosarjapaikka uhkaa karata käsistä.

Myös HIFK on viimeisissä peleissään tiukassa paikassa, sillä ottelun vähemmän pelannut GrIFK jakaa nelospaikan tasapistein stadilaisten kanssa. Syyskierroksella Paraisilla IFK nappasi kahdeksan maalin vierasvoiton numeroin 21-29.

Lauantain alkuiltapäivän ottelussa Cocks ja GrIFK kohtaavat toistamiseen kuluvalla viikolla. Keskiviikkona Kauniaisissa Cocks paineli omille teilleen jo ottelun alussa ja Granilla on nyt tiukka paikka lähteä hakemaan revanssia.

Cocks on vahvasti kiinni runkosarjan voitossa ja Grani puolestaan taistelee paikasta neljän parhaan joukossa, Keskiviikon perusteella Cocksin suosikkiasemasta ei ole epäselvyyttä, mutta vierailla on varmasti näyttöhaluja 20-37-tappion jälkeen.

HC HIK saa vieraakseen Atlas Vantaan ottelussa, jossa kotijoukkue pyrkii avaamaan pistetiliään ja vantaalaiset puolestaan varmistamaan paikkaansa alemmassa jatkosarjassa. HIK on menettänyt miehistöstään maalitykki Nikola Zujicin GrIFK:n riveihin ja viimeksi maalivahti Kristofer Karlssonin HIFK-paitaan. Pyyhettä Hangossa ei ole kuitenkaan heitetty kehään.

– Tämä on ottelu, joka meidän pitäisi pystyä voittamaan, mutta se vaatii sitä, että saamme pelimme toimimaan, HIK-luotsi Fredrik Karlsson linjaa Västra Nylandissa.

Kierroksen päättää perinteikäs ja kuuma Västnylandsderby SIF – BK-46. SIF elättelee vielä toiveita noususta neljän parhaan joukkoon ja BK-46 puolestaan taistelee kärkisijoista runkosarjan loppuun saakka. SIF pelasi viikolla erikoisen ottelun Dickeniä vastaan – joukkue nousi pitkältä takaa-ajomatkalta miltei pisteille saakka.

– Otamme siitä ottelusta mukaan puolustuspelaamisemme ja viimeiset kymmenen minuuttia, SIF:n päävalmentaja Teddy Nordling totesi.

SM-liiga viikonloppuna:
Pe 1.2. klo 18.30 ÅIFK – Dicken
Pe 1.2. klo 18.30 HIFK – PIF
La 2.2. klo 13.00 Cocks – GrIFK
La 2.2. klo 16.00 HC HIK – Atlas Vantaa
La 2.2. klo 17.00 SIF – BK-46

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk