SIF tarttui tilaisuuteensa – puolivälieräpaikka vielä auki

SIF haki tiistaina äärimmäisen tärkeän voiton HIFK:sta alemman jatkosarjan ottelussa ja viimeisen puolivälieräjoukkueen kohtalo on edelleen avoinna.

Avausjakso eteni puoliväliin saakka erittäin tasaisena, minkä jälkeen HIFK oli saamassa hiukan otetta pelistä, mutta SIF käänsi tilanteen päälaelleen tauon alla ja johti kahdella maalilla ensimmäisen 30-minuuttisen jälkeen.

Tauon jälkeen SIF alkoi vähitellen hivuttautua pienelle karkumatkalle ja johti ottelua jo viidellä maalilla. SIF piti tiukasti kiinni johdostaan, eikä HIFK päässyt enää kunnolla tuntumaan kiinni. SIF nousi voitollaan pisteen päähän HIFK:sta, kun molemmilla on vielä kaksi ottelua pelaamatta alemmassa jatkosarjassa.

Rostislav Grinishin HIFK:n vaihtopenkin päässä näki joukkueessa selvää jännitystä, vaikka paineiden piti olla pakkovoiton edessä olleella SIF:lla.

– Jostain syystä tuntui siltä, että meidän joukkue otti enemmän paineita tästä pelistä. Vastustajalla oli hyvä voitontahto, mutta me sorruimme helppoihin virheisiin. Hyökkäyspelissä on edelleen paljon vaikeuksia ja passiivisuutta, Grinishin puntaroi.

SIF:n päävalmentaja Kaj Hagman sen sijaan saattoi olla tyytyväinen voiton jälkeen.

– Kokonaisuudessaan hyvä peli meiltä sekä puolustus- että hyökkäyspäässä. Ardon mukaantulo toi meille lisää heittovoimaa, joka oli ratkaisevassa osassa tänään. Tästä on hyvä nyt jatkaa.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin veikin loukkaantumisen jälkeen paluun tehnyt Ardo Puna.

– Koko joukkueelta hyvä esitys ja kaikki halusivat voittaa. Onnistumisia tuli molemmissa päissä ja tämän voiton kautta toivo puolivälieristä elää meillä vielä, Puna muistutti.

HIFK – SIF 24-29 (12-14)

Maalintekijät
HIFK: Roman Protcenko 6, Christoffer Eneberg 5, Niclas Ahlgren 5, Tom Lindström 3, Nikola Zujic 2, Oscar Udd 2, Kristian Jansson 1
SIF: Ardo Puna 8, Sten Maasalu 7, Gustav Svanbäck 4, Ott Varik 3, Taavi Tibar 2, Albin Järvinen 2, Carl Weurlander 1, Vincent Voutilainen 1, Jan Hagman 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Ardo Puna SIF 3
Rony Leven SIF 2
Ott Varik SIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Christoffer Eneberg 1 x 2 min, Niclas Ahlgren 1 x 2 min, Nikola Zujic 1 x 2 min., Oscar Udd 1 x 2 min
SIF: Edvin Voutilainen 1 x 2 min, Sten Maasalu 1 x 2 min,Vincent Voutilainen 1 x 2 min

Erotuomarit: Harri Nieminen – Krister Illman

Yleisöä: 89

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk