PIF haki voiton HIFK:sta trillerissä

HIFK ja PIF pelasivat erittäin tasaisen ja jännittävän kamppailun lauantaina. Vierailija PIF otti lopulta toisen peräkkäisen voittonsa viime hetkien ratkaisun myötä.

Vierailija PIF oli ottelun alussa terävämpi ja johti jo 4-1 ja 5-2 ennen kuin HIFK heräsi. Tilanne tasoittui, mutta missään vaiheessa HIFK ei päässyt johtoon ja paraislaiset hallitsivat hienokseltaan avausjakson loppua johtaen tauolla kahdella maalilla.

Tasaisissa merkeissä jatkettiin myös tauon jälkeen. HIFK kiri välillä rinnalle, mutta ei päässyt johtoon ennen kuin loppuminuuteilla, mutta nyt puolestaan PIF otti sitkeän takaa-ajajan osan, eikä päästänyt isäntiä karkaamaan lainkaan. Ratkaisu ottelussa nähtiin vain kolme sekuntia ennen loppua ja PIF vei pisteet matkaansa.

HIFK:n päävalmentaja Rostislav Grinishin peräsi omiltaan asennemuutosta, eikä suuremmin joukkuettaan silitellyt.

– Jos haluaa ottelun voittaa, niin jokaisen pelaajan on annettava peliin 100 prosenttia. Pelaajien asenne ei ollut kohdallaan vaan luultiin, että peli oli voitettu jo pukukopissa. Ratkaisuissa ei viety tilanteita loppuun asti, joka osoitti asenne ongelman parhaiten, Grinishin murisi.

PIF-luotsi Boris Dvorsekin oli sen sijaan helppo hymyillä onnistuneen pääkaupungin-vierailun jälkeen.

– Olimme valmistautuneet tähän peliin erittäin hyvin taktisesti ja varsinkin ensimmäisessä erässä onnistuimme siinä todella hyvin. Ansaitsimme tänään voiton ja isot onnittelut pelaajille siitä, Dvorsek kiitteli.

– Tiesimme että jos HIFK ei pysty tekemään 26 maalia enempää, niin silloin meillä on voiton mahdollisuus. Pyrimme estämään vastustajan nopeat hyökkäykset ja siinä onnistuimme.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin vei PIF:n Markus Mattila.

– Meillä pysyi fokus tänään kasassa hyvin läpi ottelun ja jos asenne pysyisi aina tällaisena, niin voittoja tulisi jatkossa enemmänkin. Omaan peliin olen tyytyväinen ja olen ennenkin onnistunut hyvin Helsingin Urheilutalolla, Mattila totesi.

HIFK – PIF 23-24 (11-13)

Maalintekijät
HIFK: Roman Protcenko 6, Niclas Ahlgren 5, Kristian Jansson 3, Olli Tamminen 2, Tom Lindström 2, Jasper Heino 2, Nikola Zujic 1, Sergey Shevchenko 1, Vili Mattila 1
PIF: Vlatko Tasevski 8, Robin Mattsson 6, Daniel Söderlund 3, David Kuzmanovski 3, Samuel Alexandersson 2, Andrej Miladinovski 1, Fredrik Lunden 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Markus Mattila PIF 3
Robin Mattsson PIF 2
Samuel Alexandersson PIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Nikola Zujic 1 x 2 min, suora punainen kortti, Sergey Shevchenko 2 x 2 min
PIF: Andrej Miladinovski 1 x 2 min, David Kuzmanovski 1 x 2 min, Fredrik Lunden 1 x 2 min,Vlatko Tasevski 2 x 2 min

Erotuomarit: Jan Helander – Christian Westerlund

Yleisöä: 73

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk