GrIFK:n kotitaika HIFK:ta vastaan pitää

HIFK ei ole koskaan hakenut täyttä pistepottia Luolasta eikä niin käynyt tälläkään kertaa, kun joukkueet kohtasivat alemman jatkosarjan päätöskierroksen ottelussa. GrIFK oli kotonaan vahvempi 30-26 (16-15)-numeroin.

GrIFK aloitti väkevästi nousten heti muutaman maalin karkumatkalle, mutta HIFK nousi jakson puolivälissä maalin päähän. GrIFK painoi kuitenkin vahvasti kasvattaen eron jo neljään, mutta HIFK:n vahva loppu toi sen maalin päähän tauon koittaessa.

Toinen jakso sujui GrIFK:n hienoisessa hallinnassa aina jakson puoliväliin saakka, kunnes se iski lopullisen ratkaisun ottelulle. Grani mätti viisi maalia putkeen ja ero oli kasvanut jos seitsemään eikä HIFK siitä enää noussut voittotaisteluun hyvästä loppukiristä huolimatta.

GrIFK-käskijä Mikko Koskuen mukaan ottelun panoksettomuus näkyi kentällä.

– Temmoltaan aika verkkainen peli kauttaaltaan. Huomasi, ettei panosta  juurikaan ole pelissä. Pidettiin aika vaihtorulettia päällä koko ajan. Meille hyvä valmistautuminen puolivälieriin kuitenkin.

HIFK:n päävalmentaja Rostislav Grinishin mukaan katseet oli kiinnitetty jo kohti tulevia otteluita.

– Tämä ottelu oli valmistelua seuraavaa peliä varten. Tehtiin hieman muutoksia ja kokeiltiin uusia asioita. Jotkut asiat onnistuivat ja jotkut hieman epäonnistuivat Olisimme kyllä voineet pelata hieman paremmin tänään, mutta ihan ok.

Ottelun parhaana palkittu Patrik Johansson oli tyytyväinen sekä pisteisiin että esitykseen.

– Kaksi pistettä. Saatiin ihan hyvä valmistelu puolivälierää varten. Ihan ok ottelu tänään, ei sen enempää. Voidaan parantaa niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa. 30 tehtyä maalia on hyväksytty suoritus.

GrIFK-HIFK 30-26 (16-15)

Maalintekijät
GrIFK: Patrik Johanson 7, Peik Sjöblom 6, Jasper Hellberg 4, Wilhelm Hammarberg 4, Richard Sundberg 3, Fredrik Forss 2, Benjamin Olsson 1, Alexander Lång 1, Niclas Laurent 1, Miro Koljonen 1

HIFK: Nikola Zujic 6, Kristian Jansson 4, Niclas Ahlgren 4, Roman Protcenko 3, Oscar Udd 2, Olli Tamminen 2, Johannes Bargum 2, Vili Mattila 1, Tom Lindström 1, Christoffer Eneberg 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Patrik Johanson GrIFK 3
Peik Sjöblom GrIFK 2
Kristian Jansson HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Alexander Lång 1 x 2 min, Fredrik Forss 1 x 2 min
HIFK: Christoffer Eneberg 1 x 2 min

Erotuomarit: Mikael Lindroos – Teemu Kaulio

Yleisöä: 142

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk