GrIFK haki varman voiton Turusta

Kaimaseurat ÅIFK ja GrIFK iskivät yhteen Samppalinnassa. GrIFK ei antanut isännilleen mahdollisuuksia ottelussa, vaan lähti kotimatkalle selvä 30-19 (14-8)-voitto plakkarissa.

GrIFK aloitti vahvasti repäisemällä 3-0-jakson heti ottelun kärkeen siirtyen 6-2-johtoon. ÅIFK:n päävalmentaja Besim Qerimi otti sen jälkeen aikalisän, mutta vaikutus jäi vähäiseksi Granin iskiessä myös seuraavat kolme maalia. GrIFK:n kova puolustuspeli jätti ÅIFK:n kahdeksaan maaliin ensimmäisellä puoliajalla ja Grani pääsi kuuden maalin johdossa toiselle puoliajalle.

Toisella puoliajalla ottelu jatkui GrIFK:n hallinnalla, mutta ÅIFK oli paremmin pelissä mukana ja puolisko oli ensimmäistä tasaisempi. ÅIFK ei kuitenkaan missään vaiheessa kyennyt uhkaamaan GrIFK:n etumatkaa.

Qerimi löysi joukkueen pelistä myös hyviä elementtejä ja harmitteli omia hukattuja paikkoja.

– Pelissä oli paljon positiivista vaikka hävittiinkin. Aku Kuusisto torjui hienosti ja puolustus oli hyvää. Maalintekopaikkoja tuli runsaasti, mutta emme saaneet niitä hyväksikäytettyä ja tämän takia hävittiin. Saimme myös monta rankkaria, mutta niistäkään emme saaneet maaleja, Qerimi kertasi ottelua.

GrIFK:n päävalmentaja Mikko Koskue oli pisteisiin tyytyväinen.

– Oli hyvä peli, vaikka kierrätettiin pelaajia normaalia enemmän.

Erinomaisen pelin pelannut GrIFK-vahti Albert Georgsille voitto kelpasi.

– Perjantai-ilta ja pitkä matka Turkuun pelaamaan. Ei parhaimmat olosuhteet ennen peliä. Oli hidas alku, mutta pääsimme siitä yli ja koko joukkue pelasi hyvin. Saimme kaksi pistettä joten ihan hyvä suoritus meiltä.

ÅIFK-GrIFK 19-30 (8-14)

Maalintekijät
ÅIFK: Christoffer Sjöblom 7, Alexander Nysten 4, Oscar Berglund 3, Santeri Maijala 2, Isak Lehvonen 2, Niklas Manderoos 1
GrIFK: Alexander von Numers 6, Richard Sundberg 6, Jasper Hellberg 4, Patrik Lång 3, Erik Åkermarck 2, Benjamin Olsson 2, Patrik Johanson 2, Paavo Brummer 2, Alexander Lång 1, Niclas Laurent 1, Fredrik Forss 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Albert Georgs GrIFK 3
Richard Sundberg GrIFK 2
Jasper Hellberg GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
ÅIFK: Isak Lehvonen 2 x 2 min
GrIFK: Patrik Johanson 3 x 2 min, sulkeminen 3 ulosajon takia

Erotuomarit: Magnus Roth – Niko Tillan

Yleisöä: 82

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk