Cocks paineli karkuun Atlas Vantaalta

Atlas Vantaa pani ylemmän jatkosarjan ottelussa torstaina hyvin kampoihin Cocksille vajaan jakson verran, mutta riihimäkeläiset painelivat lopulta omille teilleen.

Cocks otti hienoisen otteen kamppailusta alusta lähtien, mutta Atlas pysyi tiukasti tuntumassa. Vielä seitsemän minuuttia ennen taukoa vierasjohto oli vain yksi maali, mutta tästä Cocks repäisi eron nopeasti kuuteen osumaan.

Sama tahti jatkui toisella jaksolla. Kaikkineen Cocks vei 20 minuutin pätkän tauon molemmin puolin peräti 16-3 ja käytännössä ratkaisi tuossa vaiheessa ottelun. Eron ollessa jo yli kymmenen maalin peli jälleen tasaantui ja loppu kohden edettiin jokseenkin tasatahtia Cocksin voiton oltua jo uhkaamattomissa.

Atlas Vantaan päävalmentaja Toni Kallio katsoi totuutta silmiin, eikä lähtenyt selittelemään.

– Ei riitä taso vielä pidemmälle. Cocks on hyvä joukkue, mutta olisi meidän pitänyt pystyä haastamaan joukkue paremmin. Tilanteessa 12-13 kurinalaisuus tilanteissa alkoi pettää, ei juostu alas ja Cocks pääsi juoksemaan puolinopeilla ja nopeilla pelin ratkaisun, Kallio myönsi.

Cocks-luotsi Gintaras Savukynas sen sijaan oli hyvin tyytyväinen kaikin puolin.

– Vaikka meillä on tiukka ohjelma niin tällä lailla pelien pitääkin sujua, olen joukkueen esitykseen ja tulokseen tyytyväinen. Lepuutimme muutamia pelaajia ja uudet tulivat ja täyttivät heidän paikkansa, Savukynas kiitteli.

Pahimmin Atlasta rankaisi Cocksin karkuvaiheen aikana ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin napannut Teemu Tamminen.

– Siihen nähden että meillä on tosi tiukka ohjelma, pystyimme esittämään hyvää ja iloista peliä. Viisi kaveria huilasi, uusista varsinkin Nikita Borisov oli hyvä tuli ja teki kolme maalia, Tamminen jakoi tunnustusta.

Atlas Vantaa – Cocks 25-37 (12-18)

Maalintekijät
Atlas Vantaa: Sebastian Säkkinen 4, Gheorghe Safronii 4, Tapio Laitinen 4, Niki Tuominen 3, Géza Vasvári 2, Milos Maksimovic 2, Frederik Kopranen 2, Jasse Kettunen 2, Kenneth Åstrand 1, Heikki Laitinen 1
Cocks: Teemu Tamminen 12, Andre Udd 6, Robin Sjöman 5, Davor Basaric 4, Nikita Borissov 3, Aliaksandr Bachko 3, Viktar Zaitsau 1, Roni Syrjälä 1, Vitalie Nenita 1, Viktor Kovalenko 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Teemu Tamminen Cocks 3
Andre Udd Cocks 2
Tapio Laitinen Atlas Vantaa 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Atlas Vantaa: Gheorghe Safronii 2 x 2 min, Heikki Laitinen 1 x 2 min, Niki Tuominen 1 x 2 min
Cocks: Robin Sjöman 1 x 2 min, Teemu Tamminen 1 x 2 min

Erotuomarit: Jan Helander – Christian Westerlund

Yleisöä: 165

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk