Atlas Vantaa voittoon HIFK:sta

Atlas Vantaa siirtyi ainakin toviksi sarjataulukon kärkipaikalle kukistettuaan keskiviikkona HIFK:n kotonaan kuudella maalilla.

Atlas Vantaa otti komennon ottelussa nopeassa tahdissa, mutta HIFK roikkui tiiviisti tuntumassa, eikä mitään ratkaisua päässyt tapahtumaan. Isännät pitivät kuitenkin kiinni johtoasemastaan koko ajan ja johtivat tauolla kolmella maalilla.

Tauon jälkeen ero repesi nopeasti jo kuuteen maaliin, mutta HIFK puristi uudestaan vielä tuntumaan. Kahta maalia pienemmäksi ero ei kuitenkaan kaventunut ja loppuminuuteilla Atlas Vantaa vielä sinetöi voittonsa.

Atlas Vantaan piiskuri Toni Kallio oli voitosta mielissään, mutta näki varaa vielä nostaakin tasoa.

– Arkipeliksi tämä oli meiltä ihan hyvä, yleensä ne ovat vaikeita. Molempien puoliaikojen alut olivat hyviä, mutta emme pystyneet pitämään samaa tahtia ihan loppuun asti, Kallio puntaroi.

– Silti kohtalaisen hyvä suoritus. On meillä potentiaalia parempaankin.

Rostislav Grinishin HIFK:n penkin päässä oli melkoisen samankaltaisissa mietteissä – toki tulos harmitti enemmän.

– Tämä oli tärkeä ja tiukka ottelu. Sorruimme liikaa omiin virheisiin emmekä päässeet omalle tasollemme. Nyt on vain katsottava tulevaisuuteen. Atlas oli parempi, Grinishin myönsi.

300. pelinsä Atlas Vantaan riveissä pelannut maalivahti Tuomas Laitinen oli jälleen kerran voiton takuumies ja valittiin ottlelun vakuuttavimmaksi pelaajaksi.

– Hyvin peli lähti osaltani liikkeelle, mutta toisella puoliajalla tahti hieman hiipui. Kokonaisuus oli hyvä. Joukkue puolusti hyvin varsinkin ekalla puoliajalla ja juuri siihen olimme keskittyneet viikolla harjoituksissa. Vähän peli lässähti loppua kohden, Laitinen mietti.

Atlas Vantaa – HIFK 33-27 (14-11)

Maalintekijät
Atlas Vantaa: Heikki Laitinen 8, Sebastian Säkkinen 7, Anthony Hellakoski 6, Géza Vasvári 4, Gheorghe Safronii 3, Niki Tuominen 2, Kenneth Åstrand 1, Erkka Näntö 1, Milos Maksimovic 1
HIFK: Kristian Jansson 7, Niclas Ahlgren 7, Nikola Zujic 5, Roman Protcenko 3, Sergey Shevchenko 2, Harri Pitkänen 2, Johannes Bargum 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Tuomas Laitinen Atlas Vantaa 3
Anthony Hellakoski Atlas Vantaa 2
Heikki Laitinen Atlas Vantaa 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Atlas Vantaa: Gheorghe Safronii 1 x 2 min, Géza Vasvári 1 x 2 min, Milos Maksimovic 2 x 2 min
HIFK: Antti Koskela 1 x 2 min, Olli Tamminen 1 x 2 min, Roman Protcenko 1 x 2 min

Erotuomarit: Jan-Erik Leandersson – Niko Tillan

Yleisöä: 258

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk