Atlas Vantaa palasi voittojen tielle

Kahden tappiollisen ottelun jälkeen Atlas Vantaa palasi voittokantaan kaatamalla kotikentällään ÅIFK:n selvästi 34-18 (18-12).

Atlas Vantaa lähti otteluun heti isännän ottein ja karkasi ensimmäisen kympin aikana jo viiden maalin johtoon. Jakson edetessä peli tasoittui ja ÅIFK piti kotijoukkueen näköetäisyydellä, muttei päässyt viittä maalia lähemmäs.

Toisen puoliajan alun Atlas Vantaa aloitti vahvasti ja ratkaisi ottelun ensimmäisen kolmanneksen aikana. Vantaalaiset veivät ensimmäisen reilun kympin 7-1 Sebastian Säkkisen johtaessa tulitusta ja ero oli kasvanut jo kaksinumeroisiin. Siitä iskusta ÅIFK ei enää toipunut ja Atlas Vantaa iski lisää vettä myllyyn puoliajan loppua kohden ja korjasi potin selvällä voitolla.

Atlas Vantaan päävalmentaja Toni Kallio oli joukkueensa peliin tyytyväinen.

– Pelasimme hyvin ja keskittyminen kesti loppuun asti, se oli tavoitteemme. Aina siinä emme ole onnistuneet kauden aikana. Vain ensimmäisen puoliajan lopussa oli hieman kurittomuutta, joista tuli kaksi turhaa jäähyä.

ÅIFK-luotsi Besim Qerimi oli joukkueensa ensimmäiseen jaksoon kohtuullisen mieltynyt, mutta kaipasi parempaa hyökkäyspelaamista.

– Mentiin liian lähelle Atlaksen puolustusta, eikä saatu laadukkaita heittoja. Maalivahti (Tuomas Laitinen) otti ne ja avasi, muuten olen melko tyytyväinen ensimmäiseen puoliaikaan.

Hyvän ottelun pelannut Atlas Vantaan maalivahti palkittiin ottelun parhaana ja hänen mukaansa joukkue teki vaadittavan työn pisteiden eteen.

– Olimme selviä suosikkeja ja päätimme, että sen pitää näkyä myös kentällä. Varsinkin toinen puoliaika oli kurinalaista peliä, emmekä antaneet vastustajalle kontrausmahdollisuuksia. Torjuntojen jälkeen jotenkin näin silmäkulmasta, että joku oli siellä menossa ja annoin sinne. Jotenkin osasi arvata, että joku siellä on.

Atlas Vantaa-ÅIFK 34-18 (18-12)

Maalintekijät
Atlas Vantaa: Sebastian Säkkinen 8, Milos Maksimovic 5, Samuli Vihavainen 4, Jani Kivinen 4, Kenneth Åstrand 3, Jasse Kettunen 3, Anthony Hellakoski 3, Lauri Narinen 2, Gheorghe Safronii 1, Nikko Kinos 1

ÅIFK: Niklas Manderoos 6, Christoffer Sjöblom 4, Oscar Berglund 3, Santeri Maijala 2, Eemeli Maijala 2, Isak Lehvonen 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Tuomas Laitinen Atlas Vantaa 3
Sebastian Säkkinen Atlas Vantaa 2
Samuli Vihavainen Atlas Vantaa 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Atlas Vantaa: Frederik Kopranen 1 x 2 min, Jonathan Juslin 1 x 2 min, Kenneth Åstrand 1 x 2 min, Lauri Narinen 1 x 2 min, Milos Maksimovic 1 x 2 min, Nikko Kinos 1 x 2 min, Samuli Vihavainen 1 x 2 min
ÅIFK: –

Erotuomarit: Magnus Roth – Niko Tillan

Yleisöä: 195

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk