Dynamo Riihimäki vei jumbofinaalin

SM-liigan häntäpään ottelussa Dynamo Riihimäki otti kotikentällään 26-20 (15-9)-voiton PIF:stä.

PIF pysyi Dynamo Riihimäen kannassa vielä suurimman osan ensimmäistä puoliaikaa, mutta Vili Mattilan maaleilla Dynamo sai revittyä pienoista eroa. Puoliajan loppua kohden riihimäkeläisten vauhti yltyi siinä määrin, että tauolle mentäessä kotijoukkueella oli kuuden pisteen johto.

Toisella puoliajalla PIF pysyi Fredrik Lundenin osumilla iskuetäisyydellä, mutta Mattila ja Sami Karhunen pitivät huolen siitä, ettei PIF päässyt liian lähelle. Näin Dynamo Riihimäki otti PIF:stä kauden toisen voittonsa ja samalla se tiesi sitä, että PIF jatkaa edelleen ilman pistetä SM-liigassa.

Voittajajoukkueen valmentaja Jani Pietiläinen oli luonnollisesti makeaan voittoon tyytyväinen.

– Voitettiin fiiliksellä ja omalla asenteella tämä peli. Tällä kertaa jäähyt eivät sekoittaneet meidän peliä niin kuin aiemmissa peleissä on sekoittanut. Täytyy erityisesti kehua tästä pelistä Viliä, Samia ja Joonasta!

Mattila oli Pietiläisen tavoin kahteen pisteeseen tyytyväinen.

– Oli helppo pelata, tasoero oli tänään selvä. Pelattiin hyvin ja hyökkäyksessä kiertokuviolla puolustus aukesi, siitä oli helppo tehdä maaleja. Tänään oli malttia ja heitettiin aina, kun oli paikka.

PIF:n valmentaja Toni Kallio harmitteli joukkueensa heikkoa hyökkäyspelaamista.

– Ei pystytty vastaamaan Dynamon kovuuteen, paitsi ensimmäisen viiden minuutin ajan. Sitten alettiin vetää sivuttain tuolla hyökkäyspäässä. Siellä ne suurimmat ongelmat olivat, koska 26 päästettyä maalia ei ole paha. Hyökkäys oli tänään liian päämäärätöntä.

Dynamo Riihimäki-PIF 26-20 (15-9)

Maalintekijät
Dynamo Riihimäki: Mattila Vili 13, Karhunen Sami 6, Kuparinen Olli-Pekka 3, Tuominen Niki 2, Lehmuskanta Sami 1, Alander Elis 1
PIF: Lunden Fredrik 8, Gestranius Mathias 3, Alexandersson Samuel 3, Söderlund Daniel 2, Timgren Felix 1, Silen Rasmus 1, Kettunen Antti 1, Berndtson Henric 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Mattila Vili Dynamo Riihimäki 3
Muje Joonas Dynamo Riihimäki 2
Karhunen Sami Dynamo Riihimäki 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dynamo Riihimäki: Alander Elias 1 x 2 min, suora punainen kortti, Alander Elis   2 x 2 min, Kuparinen Olli-Pekka 1 x 2 min, Lehmuskanta Sami 2 x 2 min, Nieminen Henri 1 x 2 min
PIF: Kuzmanovski Stefan 1 x 2 min, Söderlund Daniel 1 x 2 min

Erotuomarit: Westerlund Christian – Helander Jan

Yleisöä: 146

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk