Atlas Vantaa komeaan voittoon GrIFK:sta

Atlas Vantaa otti tärkeät sarjapisteet kaatamalla lauantaina GrIFK:n kotonaan peräti yhdeksän maalin erolla.

Tasaisen alun jälkeen vierasjoukkue otti otteen haltuunsa ja Grani johti parhaimmillaan jo neljällä maalilla. Atlas Vantaa kipusi kuitenkin rinnalle ja ohi 20. minuutin tienoilla ja venytti samalla vauhdilla taukojohtonsa kolmeen maaliin

Toisella jaksolla ero alkoi vähitellen kasvaa ja vaikka Grani pyristeli mukana, ote pysyi tiukasti isäntien hallussa. Viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdettiin viiden maalin kotijohdossa ja Atlas Vantaa hoiti tästä voiton tyylikkäästi kotiin.

Atlas Vantaan päävalmentaja Johan Nyberg kiitteli joukkueen ryhdistäytymistä hankalan alun jälkeen.

– Alku oli meiltä hirveä. Aikalisällä päätettiin, että näin ei voi jatkua ja sitten ruvettiin saamaan kiinni ja kun mentiin ohi, niin tuli fiilis, että voimme voittaa. Toisella puoliajalla molemmat joukkueet saivat puolustusta kiinni, mutta siinä me onnistuttiin paremmin. Haluttiin voittaa ja hyökkäyspeli oli loistavaa, Nyberg kiitteli.

GrIFK-luotsi Mikko Koskue antoi sapiskaa omilleen etenkin puolustuspelaamisesta.

– Tämä oli kauden ylivoimaisesti huonoin peli puolustuksessa. Tällaisella pelillä ei ole asiaa parempaan, varsinkaan vieraskentällä, Koskue manasi.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin vienyt Atlas Vantaan maalivahti Tuomas Laitinen piti ottelua erikoisena.

– Aika ihmeellinen peli kokonaisuutena ja myös minulle maalivahtina. Alussa oli huumori vähissä ja vaikka oltiin neljä maalia perässä, niin hyökkäys toimi silti.

– Toisella puoliajalla sain harvat torjuntani hyviin paikkoihin. Puolustuksessa Klasu (Sarin) teki hienoa työtä toisella puoliajalla. Tämä ottelu näytti joukkueen luonteen: pelataan yhdessä kavereille, Laitinen tunnelmoi.

Atlas Vantaa – GrIFK 39-30 (20-17)

Maalintekijät
Atlas Vantaa: Säkkinen Sebastian 13, Kivinen Jani 7, Åstrand Kenneth 4, Näntö Erkka 4, Hellakoski Anthony 4, Kinos Nikko 3, Laitinen Heikki 2, Sarin Klaus 1, Laaksonen Artturi 1
GrIFK: Von Numers Alexander 7, Toomla Sten 6, Silfver Sami 5, Koljonen Miro 4, Hammarberg Wilhelm 3, Forss Fredrik 3, Olsson Benjamin 2

LähiTapiola-tähtipelaajat
Laitinen Tuomas, Atlas Vantaa 3
Hellakoski Anthony, Atlas Vantaa 2
Säkkinen Sebastian, Atlas Vantaa 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Atlas Vantaa: Näntö Erkka 1 x 2 min
GrIFK: Von Numers Alexander 1 x 2 min

Erotuomarit: Leandersson Jan-Erik – Lindroos Mikael

Yleisöä: 225

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk