Atlas Vantaa kaatoi niukasti GrIFK:n puolivälieräavauksessa

Atlas Vantaa piti kiinni kotiedustaan ja kaatoi GrIFK:n sunnuntaisessa puolivälierien avausottelussa, vaikka voitosta taisteltiin aivan loppuun saakka.

Avausjakso sujui tasaisissa merkeissä, kunnes puolivälin alla Atlas Vantaa alkoi hivuttautua vähitellen pienelle karkumatkalle ja nykäisi lopulta taukoon mennessä jo kuuden maalin etumatkan.

Tauon jälkeen Grani puristi nopeasti kolmen maalin päähän, mutta kymmenen minuutin kohdalla Atlas johti jälleen kuudella maalilla. Ottelu ei kuitenkaan ollut vielä ratkennut ja Grani oli pian jälleen kolmen maalin päässä. Vajaa kahdeksan minuuttia ennen loppua vieraat olivat jo yhden maalin tuntumassa. Vantaalaiset pitivät kuitenkin johdostaan kiinni loppuun saakka.

Atlas Vantaan päävalmentaja Johan Nyberg oli tyytyväinen voittoon, mutta muistutti samalla, että matka välieriin on vielä pitkä.

– Nyt tilanne on vasta 1-0. Hyvä asia on se, että tappioputki saatiin rikki. Nyt sytyttiin ja tästä on hyvä jatkaa, Nyberg tiivisti..

GrIFK-luotsi Mikko Koskue harmitteli pelin karkaamista osin käsistä jo avausjaksolla.

– Ensimmäinen puoliaika oli tosi huonoa ja hermostunutta peliä. Hyvää oli toisen puoliajan taistelu. Vastustajan maalivahti oli hyvä. Richard Sundbergin poissaolo näkyi molemmissa päissä, Koskue totesi.

Koskuen kehuma Tuomas Laitinen palkittiinkin ottelun vakuuttavimpana pelaajana.

– Jatkosarjassa tunnelma vähän latistui ja vähän ehkä luovutettiin, kun kaikilla otteluilla ei ollut enää panosta. Lauantain treeneissä itselle tuli jo hyvä fiilinki ja myös porukasta näki, että nyt lähdetään taistelemaan. Oli hyvä, että peli oli poikkeuksellisesti sunnuntaina, että saimme yhden hyvän harjoituksen alle, Laitinen mietti.

– Ja on hyvä, että nyt on kaksi välipäivää, kiitos siitä käsipalloliitolle, koska joskus aikaisemmin on pelattu peräkkäisinä päivinä.

1. puolivälierä:
Atlas Vantaa – GrIFK 27-25 (18-12)
Atlas Vantaa johtaa otteluvoitoin 1-0.

Maalintekijät
Atlas Vantaa: Näntö Erkka 6, Säkkinen Sebastian 5, Åstrand Kenneth 3, Laitinen Heikki 3, Kinos Nikko 3, Kivinen Jani 2, Hellakoski Anthony 2, Sarin Klaus 1, Maksimovic Milos 1, Laaksonen Artturi 1
GrIFK: Toomla Sten 8, Von Numers Alexander 6, Forss Fredrik 5, Berg Jonathan 4, Lång Patrik 1, Koljonen Miro 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Laitinen Tuomas, Atlas Vantaa 3
Laitinen Heikki, Atlas Vantaa 2
Von Numers Alexander, GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Atlas Vantaa: Laitinen Heikki 1 x 2 min
GrIFK: –

Erotuomarit: Leandersson Jan-Erik – Lindroos Mikael

Yleisöä: 342

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk