Kohti kautta: Atlas Vantaa

Atlas Vantaa
Kaudella 2015-16: Runkosarjan 4., putosi välierissä Cocksille 0-3, hävisi pronssiotteluissa Dickenille
Suomen mestaruuksia: –

Atlas Vantaa on parina edelliskautena pyrkinyt tosissaan haastamaan kärkijoukkueet, mutta lopullista iskua aivan kärkeen ei ole nähty. Viime kausi päättyi neljänteen sijaan ja vähintäänkin pieneen pettymykseen vantaalaisille.

Atlas Vantaa teki kovan päätöksen loppukesästä ilmoittaessaan panostavansa käytännössä pelkästään kotimaisiin voimiin alkavalla kaudella. Pian tämän jälkeen päävalmentaja Mikael Källman jätti tehtävänsä ja valmistautuminen kauteen ei ollut aivan ideaalitasolla.

– Uusia tuulia ja pelaajat kieltämättä olivat aika yllättyneitä ensi alkuun, mutta sen jälkeen on palattu normaaliin päiväjärjestykseen, manageri Sanna Eilola valaa öljyä laineille.

Vantaalla aloitetaan nyt tavallaan uudestaan alusta uudelta pohjalta, mutta Eilola kiistää että alkavaa kautta ajateltaisiin millään lailla siirtymävuotena.

– Totta kai Atlas Vantaa taistelee tälläkin kaudella mitaleista. Katsotaan sitten kauden mittaa miten tämä projekti etenee.

Tilanne kauteen lähdettäessä on sikäli kuitenkin hyvä, että koko joukkue on pelikuntoinen ja valmis kauteen. Ainoa poikkeus on joukkueen ainoa ulkomaalaispelaaja Milos Maksimovic, joka on vielä toipilaana. Myös Tapio Laitisen pelikunto on pieni arvoitus.

Toinen ilouutinen Klaus Sarinin paluun ohella Atlas Vantaalle on myös tärkeimmän pelinrakentajan Anthony Hellakosken toipuminen vihdoin. Kesäkuussa 2015 tullut polvivamma piti miehen katsomossa koko kauden, ja keväinen uusintaleikkaus vain pidensi toipilasaikaa. Tiistaina hän sai lääkäriltä peliluvan.

– Ana ja Klasu ovat esimerkillään näyttäneet, millä asenteella liigapelaaajan pitää harjoitella. Toivottavasti se henki tarttuu muihinkin, varsinkin nuorimpiin, kokenut maalivahti Tuomas Laitinen sanoo.

 

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk