Atlas Vantaa ja GrIFK avaavat puolivälierät sunnuntaina

SM-liigan puolivälierien avausottelussa Energia Areenalla kohtaavat sunnuntaina kello 15 Atlas Vantaa ja GrIFK.

Joukkueitten lähtöasemat ovat perin erilaiset, sillä Atlaksella on takana kuusi tappiollista ylemmän jatkosarjan ottelua. Voiton makeutta vantaalaiset ovat päässeet maistamaan viimeksi 11. helmikuuta, kun HIFK meni nurin runkosarjassa.

Grani puolestaan on porskuttanut voitosta voittoon seitsemän ottelua peräkkäin ja sitä ennen tuli tasapeli BK-46:a vastaan, joten joukkue on selvittänyt kahdeksan viime peliä tappiotta. Viimeksi tappio tuli 8. helmikuuta Cocksia vastaan.

Grani toki otti kuusi viimeistä voittoaan alemmassa jatkosarjassa, eikä Grani ei ole voittanut Atlasta kertaakaan tällä kaudella. Liiga-avauksessa syyskuussa Kauniaisten luolassa sähinämatsi päättyi tasalukuihin 20-20, ja kaksi kuukautta myöhemmin Atlas pyöräytti Myyrmäessä taululle komeat lukemat 39-30 Sebastian Säkkisen juhlittua 13 osumalla.

Atlas Vantaan päävalmentaja Johan Nyberg myöntää, että tilastonumeroleikki tekee sunnuntain kamppailusta perin kiehtovan.

– Siinä onkin kysymys, mitä noista numeroista ajattelee. Voisi kuvitella, että voittoputkessaan Grani tulee paremmalla itseluottamuksella ja on ennakkosuosikki, Nyberg sanoo Atlas Vantaan verkkosivuilla.

– Kuitenkin vastakkain on kaksi tasaväkistä joukkuetta, ja meillä on täydet mahdollisuudet. Tulemme taistelemaan tosissamme välieräpaikasta.

Jos Atlaksen pelaajia viime viikkoina riivannut flunssa-aalto ei yllätä uudelleen ja jos perjantain ja lauantain harjoituksissa ei tapahdu mitään yllättävää, Nyberg saa jalkeille koko miehistön lukuun ottamatta Jasse Kettusta, jonka kausi olkapääleikkaustoipilaana on ohi. Merkittävä lisä viime kamppailuihin on joukkueen toiseksi tehokkaimman maalintekijän Erkka Näntön vapautuminen pelikiellosta.

Grani teki kuudessa alajatkosarjan kamppailussa muusia SIF:stä, HIFK:sta ja ÅIFK:sta. Maalikarkeloissa kunnostautuivat erityisesti Richard Sundberg 36 sekä Miro Koljonen ja Alexander von Numers 27 osumalla.

Atlas Vantaa pelaa vain puolivälierien avausottelun Energia Areenassa. Toinen ja mahdollinen kolmas kotiottelu pelataan tutuissa maisemissa Myyrmäen Urheilutalossa. Välieräpaikka irtoaa kolmella voitolla.

Atlas Vantaa – GrIFK Energia Areenalla sunnuntaina kello 15.00. Välieriin pääsyyn tarvitaan kolme otteluvoittoa.

Käsipallon miesten SM-liigan ottelut kattavasti myös Veikkauksen urheilupelien tarjonnassa, käsipallon kohteet löydät täältä

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk