HC West kaatoi Dickenin huikeassa trillerissä

Dicken ja HC West tarjosivat todellista play-offs -tunnelmaa heti välierien avausottelussa. Viime kauden ”perinne” jatkoajoista sai jatkoa ja ottelu päättyi lopulta vierasjoukkue Westin niukkaan voittoon.

Kamppailu eteni käytännössä tasatahtia avausjakson puoliväliin saakka, jolloin HC West pääsi hiukan nykäisemään ja siirtyi kolmen maalin johtoon. Pidemmälle karkuun West ei päässyt, mutta piti johtoasemastaan kiinni taukoon saakka ja ensimmäisen 30-minuuttisen jälkeen vierasjohto oli kaksi maalia.

Dicken napsi Westin johtoaseman kiinni nopeasti tauon jälkeen ja sen jälkeen edessä olikin todellinen trilleri. Johto vaihteli käytännössä puoleen ja toiseen, eikä kumpikaan pystynyt tekemään minkäänlaista eroa vastustajaan. Puolustukset nousivat pääosaan ja maaleja tehtiin selvästi avausjaksoa vähemmän. Viimeinen vartti edettiin tahtia Dicken johtoon, West tasoihin ja tilanne oli lopulta 60 minuutin jälkeen tasan 24-24.

Jatkoaika oli todellista taistelua ja ensimmäisen viiden minuutin aikana nähtiin vain yksi maali, jonka viimeisteli osumallaan Westin myös jatkoajalle pelastanut ja ottelun sankariksi noussut Sten Toomla. Toisellakaan viisiminuuttisella ei nähty kuin yksi osuma molemmissa kenttäpäädyissä ja näin West nappasi kotiedun välierissä itselleen.

Dickenin päävalmentaja Björn Monnberg näki huonoa ja hyvää ottelussa ja lopputulos luonnollisesti harmitti.

– Ensimmäisen jakson puolustus oli huonoa, sitten skarpattiin. Sitten se olikin pienestä kiinni lopussa, Monnberg totesi.

HC Westin päävalmentaja Mikko Koskue oli huojentunut ja uskoi ainakin yleisön saaneen rahoilleen vastinetta.

– Kovaa vääntöä kuten odottaa saattaa. Muutaman kerran oltiin karkumatkalla jo ekalla puoliajalla. Varmaan yleisöön menevää käsipalloa, Koskue uskoi.

Vakuuttavimman pelaajan tittelillä palkittiin ratkaisuhetkillä entistäkin vahvemmin esille noussut Toomla.

– Oli vaikea peli. Varmasti on kaksi yhtä vaikeaa peliä edessä. Selvää on se, että halutaan päästä finaaliin. Yritetään tehdä kaikki mitä pystytään, Toomla katsoi jo eteenkin päin.

1. välierä:
Dicken – HC West ja 25-26 (24-24, 13-15)

HC West johtaa otteluvoitoin 1-0. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Maalintekijät:
Dicken: Hollfast Thomas 7, Noodla Valdar 6, Granlund Max 5, Rémy Anton 2, Broman Benny 2, Söderlund Filip 1, Modig Christoffer 1, Hertola Teemu 1
HC West: Toomla Sten 10, Koljonen Miro 5, Genberg Anders 3, Forss Fredrik 3, Laine Topias 2, Ahlström Måns 2, Silfver Sami 1

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Toomla Sten HC West
** Noodla Valdar Dicken
* Georgs Albert HC West

Ulosajot sekä pelistä sulkemiset:
Dicken: Knuts Max 1 x 2 min, Noodla Valdar 1 x 2 min
HC West: Genberg Anders 1 x 2 min, Silfver Sami 1 x 2 min

Erotuomarit: Tuomi Markku – Nieminen Harri

Yleisöä: 325

 

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk