HIFK otti revanssin HC Westista

Aiemmin syksyllä niukan vierastappion HC Westille kärsinyt HIFK kuittasi lauantaina asemat kaatamalla kauniaislaiset kotonaan niin ikään niukasti yhdellä maalilla.

Ottelu eteni alusta saakka kotijoukkue HIFK:n hienoisessa hallinnassa, mutta mitään ratkaisevaa eroa ei syntynyt. HIFK johti suurimmillaan neljällä maalilla ja sama oli johto myös tauolle mentäessä.

Tauon jälkeen HIFK johti parhaimmillaan jo kuudella maalilla, mutta West nousi vielä taistelemaan pisteistä. Ero kaventui pariinkin otteeseen vain yhteen maaliin, mutta HIFK piti johdostaan kiinni päätössummeriin saakka.

Kotijoukkueen valmentaja Toni Kallio kiitteli etenkin oman pään pelaamista.

– Tänään astetta parempi puolustus- ja maalivahtipeli toi voiton HIFK:lle. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla puolustuspeli toimi täysin sovitusti, Kallio totesi tyytyväisenä.

HC Westin valmentaja Mikko Koskue jäi manaamaan niukkaan tappiota.

– Pienestä jäi kiinni, taistelu oli hyvä huomioiden että avauksesta puuttui neljä pelaajaa loukkaantumisten takia. Puolustus päästi HIFK:n hyökkääjät liian lähelle, Koskue sanoi.

Ottelun vakuuttavin pelaaja oli HIFK:n Niclas Ahlgren.

– Maalivahti- ja puoluspeli onnistui tänään. Hyökkäyskin ensimmäisellä puoliajalla tosi hyvä, mutta toisella puoliajalla tuli turhaa hosumista. Roman jakoi loistavia syöttöjä, suitsutti Ahlgren.

HIFK – HC West 27-26 (14-10)

Yleisöä: 164

Erotuomarit: Annika Laaksonen – Jan-Erik Leandersson

Maalintekijät:
HIFK: Niclas Ahlgren 11, Nikola Zujic 5, Roman Protcenko 4, Sergey Shevchenko 4, Rasmus Hallbäck 2, Christoffer Eneberg 1
HC West: Sten Toomla 8, Anders Genberg 5, Benjamin Nyman 4, Oscar Berglund 3, Fredrik Forss 3, Richard Sundberg 1, Valter Georgs 1, Peik Sjöblom 1

Ulosajot sekä pelistä sulkemiset:
HIFK: Antti Koskela 1, Roman Protcenko 1, Nikola Zujic 1, Henri Storsjö 1, Christoffer Eneberg 3 (sulkeminen)
HC West: Alexander Lång 1, Richard Sundberg 1

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk