HC West haki voiton Atlas Vantaasta

Atlas Vantaa taisteli pitkään pisteistä keskiviikkoisessa kotiottelussaan HC Westia vastaan, mutta hyvä nousu ei riittänyt ja West vei pisteet Myyrmäestä .

Vierailija HC West tuli otteluun selvästi vahvemmin ja johti reilun kymmenen minuutin jälkeen jo viidellä maalilla. Westin johto kesti taukoon saakka, mutta viimeisellä kymmenminuuttisella Atlas Vantaa löysi kadoksissa olleen maalijyvän ja sai kavennettua eron kahteen maaliin.

Tauon jälkeen Atlas jatkoi takaa-ajoaan ja rutisti väkisin tasatilanteeseen 15. minuutilla. Tämä herätti kuitenkin Westin, joka alkoi kiskoa uudestaan eroa isäntiinsä. Kolme minuuttia ennen loppua vierasjohto oli viisi maalia, eikä Atlas Vantaan loppukiri riittänyt enää kavennusta pidemmälle.

Kotijoukkueen valmentaja Mikael Källman näki ottelussa omat vaikeutensa, mutta myös positiiviset puolet.

– Piti ottaa Westin kaksi tärkeää pelaajaa kiinni, mutta Sundbergin ja Koljosen ristiinjuoksuissa keskuspuolustus ei pysynyt mukana. Sitten tehtiin radikaali päätös ottaa Sundberg pois miesvartioinnilla ja pääsimmekin takaisin peliin, Källman kertasi.

– Parasta meidän pelissämme oli se, että tultiin takaisin tappioasemasta. 25 päästettyä maalia ei ole ongelma, mutta hyökkäyksessä pahinta on se, ettei saada selvistä paikoista palloa sisään.

West-valmentaja Mikko Koskue oli tyytyväinen ennen kaikkea kahteen pisteeseen vaikeasta vieraspelistä.

– Nämä ottelut ovat pienestä kiinni. Aloitimme hyvin, kuten monta kertaa aikaisemminkin, mutta sitten annettiin turhaa siimaa. Onneksi pystyimme pitämään pään kylmänä lopussa ja ratkaisemaan ottelun.

– Aamulla tuli paha tieto, että kaksi avauskokoonpanon pelaajaa, että Oscar Berglund ja Benjamin Nyman eivät päässeet pois intistä ja jouduimme ottamaan kaksi A-juonioria mukaan, Koskue taustoitti.

Miro Koljonen heitti Westille kahdeksan osumaa, mikä oli kentän korkein maalimäärä.

– Lähtökohta otteluun oli mielenkiintoinen, koska meillä on ollut Myyrmäessä aina tiukkoja otteluita. Ja taas kävi niin, että meillä oli hyviä hetkiä, mutta sitten välillä taas ote menetettiin. Nikkoa (Kinos) vastaan oli aika hauska pelata, ottelun vakuuttavimmaksi pelaajaksi valittu Koljonen tunnelmoi.

– Lopulta ratkaisevaa oli puolustuspeli, mitä todistaa Atlaksen jääminen 23 maaliin ja ensimmäisellä puolikkaalla kymmeneen. Oma peli alkaa vähitellen kulkea paremmin, mutta pikku virheitä tulee ja kunto paranee koko ajan nilkkavamman jäljiltä.

Atlas Vantaa – HC West 23-25 (10-12)

Yleisö: 311

Erotuomarit: Christian Westerlund – Jan Helander

Maalintekijät:
Atlas Vantaa: Näntö Erkka 7, Kinos Nikko 6, Säkkinen Sebastian 4, Filic Milan 2, Åstrand Kenneth 1, Vainikk Mikk 1, Kivinen Jani 1, Maletic Srdjan 1
HC West: Koljonen Miro 8, Dahlström Måns 4, Silfver Sami 4, Sundberg Richard 3, Åkermark Erik 2, Hammerberg Wilhelm 1, Lång Alexander 1, Forss Fredrik 1, Sjöblom Peik 1

Varoitukset:
Atlas Vantaa: Kinos Nikko, Åstrand Kenneth, Näntö Erkka
HC West: Forss Fredrik, Sundberg Richard

Ulosajot:
Atlas Vantaa: Kinos Nikko 2, Maletic Srdjan, Filic Milan
HC West: Lång Alexander, Forss Fredrik, Åkermark Erik, Koljonen Miro

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Miro Koljonen (HC West)
** Erkka Näntö (Atlas Vantaa)
* Albert Georgs (HC West)

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk