HC West haki pisteet Atlas Vantaalta

HC West hallitsi tiistaista vierasotteluaan Atlas Vantaata vastaan, mutta ratkaisu nähtiin vasta toisella puoliajalla ja pisteet matkasivat lopulta Kauniaisiin varsin selvällä erolla.

West siirtyi nopeasti ottelun alussa kolmen maalin johtoon, mutta varsinaiselle karkumatkalle vieraat eivät päässeet, vaan Atlas Vantaa pysyi hyvin tuntumassa. West kuitenkin hallitsi kaikkineen avausjaksoa ja venytti johtonsa tauon alla neljään maaliin.

Heti tauon jälkeen isännät nousivat jo maalin päähän. West kuitenkin nykäisi perään uudestaan ja ero oli taas viidessä maalissa. Tämä osoittautui myös ratkaisuksi, sillä West piti kiinni asemistaan ja viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdettiin jo kahdeksan maalin vierasjohdossa, eikä ero tästä enää suuremmin muuttunut.

Kotijoukkueen valmentaja Mikael Källman näki ottelun ratkenneen omiensa virheisiin toisella jaksolla.

– Oli taas paljon samaa kuin aikaisemminkin. Ensimmäinen jakso oltiin hyvin mukana ja West johti vain sen takia, että se pani sisään pallot ja me ei. Toisen jakson alussa päästiin uudestaan mukaan, mutta sen jälkeen tuli virheitä eikä pelissä ollut päätä eikä häntää. Perusasioissa tuli virheitä, Källman sanoi.

Vierasjoukkueen valmentaja Mikko Koskue oli sen sijaan kokonaisuuteen koko lailla tyytyväinen.

– Hyvä puolustuspeli oli kaiken perusta ja se oli parempaa kuin viimeksi BK:ta vastaan. Pieniä nukahduksia lukuun ottamatta pelasimme hyvin.

– Peli voi ratketa ja kääntyä puolin ja toisin. Me koettiin se viimeksi Karjaalla, kun BK-46 tuli seitsemän maalin takaa tasoihin. Nyt ei annettu siimaa toisella jaksolla, Koskue totesi tyytyväisenä.

Ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin vei kymmenen maalia paukuttanut Westin Sten Toomla.

– Alussa oli vähän hakemista ja joukkueelle tuli teknisiä virheitä. Toisella jaksolla saatiin peli kulkemaan, maalivahti oli hyvä ja päästiin puolinopeisiin hyökkäyksiin. Selvistä numeroista huolimatta ei tämä helppo ottelu ollut, Toomla jakoi tunnustusta vastustajallekin.

Atlas Vantaa – HC West 23-32 (11-15)

Yleisö: 238

Erotuomarit: Jan-Erik Leandersson – MIkael Lindroos

Maalintekijät:
Atlas Vantaa: Mirza Mimic 5, Jani Kivinen 4, Sebastian Säkkinen 4, Heikki Laitinen 3, Erkka Näntö 3, Nikko Kinos 2, Milan Filic 1, Kenneth Åstrand 1
HC West: Sten Toomla 10, Topias Laine 6, Sami Silfver 5, Miro Koljonen 3, Anders Genberg 3, Måns Dahlström 1, Sam Kihlstedt 1, Alexander Lång 1, Oscar Berglund 1, Fredrik Forss 1

Varoitukset:
Atlas Vantaa: Nikko Kinos, Heikki Laitinen, Aleksandar Janicijevic
HC West: Sam Kihlstedt, Fredrik Forss, Sten Toomla, Mikael Westerholm

Ulosajot:
Atlas Vantaa: MIkk Vainikk, Milan Filic
HC West: Sam Kihlstedt, Fredrik Forss, Anders Genberg

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Sten Toomla (HC West)
** Stefan Thilman (HC West)
* Sami Silfver (HC West)

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk