ÅIFK haki komean voiton Dynamo Riihimäestä

ÅIFK kohenteli asemiaan SM-liigan sarjataulukossa hakemalla lauantaina vakuuttavan vierasvoiton Dynamo Riihimäestä.

ÅIFK tuli otteluun vahvasti ja latoi viidessä minuutissa taululle numerot 0-4. Kotijoukkue Dynamo heräsi tämän jälkeen, mutta turkulaiset pitivät kiinni johtoasemastaan ja ero pysyi viiden maalin tuntumassa taukoon saakka.

Toisen jakson alussa ÅIFK alkoi hivuttautua pikku hiljaa yhä selvemmälle karkumatkalle ja pian jakson puolivälin jälkeen ero oli jo kymmenessä maalissa, eikä Dynamo enää pystynyt nousemaan. Lopun ÅIFK vain varmisteli selkeää voittoaan.

Dynamo Riihimäen päävalmentaja Pekka Lappalainen oli tuskastunut ottelun jälkeen ja saattoi vai onnitella turkulaisia.

– Vastustaja oli täydellisesti valmistautunut peliin, meillä meni ilmeisesti pahasti pieleen. Hyökkäyspelimme oli hermostunutta heti alussa eikä palloja saatu edes kiinni. Pikku hiljaa peli ajoittain lähti toimimaankin, mutta hyökkäyspäässä tänään eivät ratkaisut onnistuneet, Lappalainen ruoti.

Peräti 12 maalia heittänyt Olli Tamminen oli Dynamo-puolustuksen suurin riesa ja Tamminen kuittasikin ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin.

– Hyvä peli meiltä tänään. Viimeksi meillä oli alkuvaikeuksia ja päästettiin Dynamo hyvin mukaan peliin. Tänään ajateltiin ottaa heti aluksi kova vauhti ja näin viedä Dynamolta pelihuumoria. Se onnistuikin ja kun maalivahtipelikin toimi, niin pääsimme rankaisemaan nopeilla hyökkäyksillä, Tamminen kertasi tyytyväisenä.

– Oma pelikin meni tänään taasen jo paremmin tilastollisesti parin huonomman jälkeen.

Dynamo Riihimäki – ÅIFK 21-34 (10-14)

Yleisöä: 203

Erotuomarit: Kuri – Illman

Maalintekijät:
Dynamo Riihimäki: Tuomi Osmo 7, Savinainen Matias 4, Kuparinen Olli 3, Viljanen Valtteri 2, Leikama Niko 2, Virtanen Perttu 1, Karhunen Sami 1, Mattila Vili 1
ÅIFK: Tamminen Olli 12, Nyström Andreas 10, Manderoos Niklas 4, Laine Topias 3, Brummer Paavo 2, Maijala Eemeli 2, Eriksson Daniel 1

Ulosajot sekä pelistä sulkemiset:
Dynamo Riihimäki: Alander Elias3 x 2 min (ottelusta sulkeminen), Leikama Niko 2 x 2 min, Kuparinen Olli 1 x 2 min
ÅIFK: Tamminen Arttu 2 x 2 min, Brummer Paavo 1 x 2 min, Söderlund Daniel 1 x 2 min

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Tamminen Olli. ÅIFK
** Lindberg Axel, ÅIFK
* Tuomi Osmo, Dynamo Riihimäki

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk