Dicken tyly vieras Atlas Vantaan juhlaottelussa

Atlas Vantaa joutui taipumaan lauantaina seuran 70-vuotisjuhlaottelussa Vantaan Energia Areenalla vierailleelle Dickenille, joka oli tauon jälkeen liian vahva isännille.

Ottelun alku sujui hyvin tasaisissa merkeissä. Avauserän puolivälin jälkeen Dicken pääsi repäisemään parhaimmillaan neljän maalin johdon, mutta tauon alla Atlas Vantaa kuroi eron jälleen vain yhteen maaliin.

Toisen jakson edetessä Dicken alkoi vähitellen jälleen tehdä hiukan pesäeroa isäntiin lähinnä vahvan puolustuspelinsä ansiosta. Viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdettäessä eroa oli jo kuusi maalia, eikä Dicken enää tämän jälkeen päästänyt Atlas Vantaata mukaan voittotaisteluun.

Kotijoukkueen valmentaja Mikael Källman myönsi, että jaloissa alkoi painaa ottelun edetessä ja tämä ratkaisi.

– Toisella puoliajalla väsyttiin, ei jaksettu ja Dicken pääsi rankaisemaan mies miestä vastaan tilanteista, Källman näki.

– Dicken oli parempi ja heillä on hyviä voittajatyyppejä ja lisäksi maalivahti Mikael Mäkelä oli yksi ratkaisijoista varsinkin toisella puoliajalla.

Vierasjoukkueen valmentaja Björn Monnbergin näkemys mukaili Källmania.

– Alku oli molemmilta vähän unista. Toisella puoliajalla pääsimme omaan tekemiseen. Saimme puolustuksen tiiviimmäksi, ja Mäkelä on otti palloja kiinni.

Mäkelä vei myös ansaitusti ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin – toisella jaksolla taakse upposi vain viisi palloa.

– Tämä oli hyvä peli meiltä. Ekalla puoliajalla teimme vääriä asioita, toisella puoliajalla pystymme keskittymään omaan tekemiseen.

– Minulla oli välillä hikistä, mutta sain hyvää apua puolustukselta. Silti piti olla hereillä koko 60 minuuttinen, Mäkelä totesi.

Atlas Vantaa – Dicken 17-26 (12-13)

Yleisö: 315

Erotuomarit: Markku Tuomi  – Harri Nieminen

Maalintekijät:
Atlas Vantaa: Nikko Kinos 3, Heikki Laitinen 3, Sebastian Säkkinen 3, Milos Maksimovic 3, Milan Filic 2, Aleksandar Janicijevic 2, Mikk Vainikk 1
Dicken: Christoffer Modig 7, Anton Remy 5, Joacim Broman 4, Benny Broman 4, Thomas Hollfast 3, Valdar Noodla 2, Teemu Hertola 1

Varoitukset:
Atlas Vantaa: Sebastian Säkkinen, Aleksandar Janicijevic
Dicken: Valdar Noodla, Anton Remy, Casimir Stierncreutz

Ulosajot:
Atlas Vantaa: Mikk Vainikk, Milos Maksimovic, Milan Filic
Dicken: Teemu Hertola, Christoffer Modig

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Mikael Mäkelä ( Dicken )
** Aleksandar Janicijevic (Atlas Vantaa)
* Anton Remy (Dicken)

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk