Turku

Kohti kautta: ÅIFK

Alkavan SM-liigakauden kenties suurin kysymysmerkki ennakkoon on ÅIFK. Turkulaisseura lähtee kauteen erittäin nuorella joukkueella.

Turkulaisten kenttäpelaajista vanhimmatkin ovat syntyneet vuonna 1991 ja viime kaudella runkosarjassa etenkin kevättä kohden vahvasti esiintyneen joukkueen iskukyky kauden alla on melkoinen arvoitus. Paperilla ÅIFK:n miehistö ei näytä ainakaan yhtä vahvalta kuin viime kaudella, joten nuorilla on näytön paikka.

Joukkueen peräsimessä on nyt ensimmäistä kauttaan Besim Qerimi, joka jatkaa Ulf Anderssonin työtä.

Sivussa viime kauden avainpelaajista ovat loukkaantumisten takia lopettanut Christoffer Nyström, Norjaan muuttanut Sebastian Andersson ja PIF:n riveihin siirtynyt Ville Nordqvist. Joukkueen riveissä jatkaa kuitenkin varmasti isoa vastuuta harteillaan kantava, viime kaudella peräti 150 maalia latonut Andreas Nyström.

Lähtökohta on haastava, mutta kirvestä kaivoon Turussa ei missään nimessä ole heitetty. joukkueenjohtaja Jan Sundströmin mukaan harjoituskausi on ollut vähintäänkin lupauksia antava.

– Kesä on mennyt hyvin, ja pojat ovat treenanneet oikein hyvin. Tavoitteena on mennä eteenpäin peli peliltä, Sundström sanoo.

– Ensimmäisenä vastaan tulee BK-46, sieltä tullaan aina kovalla rytinällä, ja me yritetään antaa vastusta siihen.

Runkosarjassa kaudella 2014-15: 5.
Pudotuspelit 2014-15: putosi puolivälierissä Atlas Vantaalle 0-3

Seuratiedot ja pelaajalista:

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk