SIF ja Atlas Vantaa taistelevat samoista sijoituksista

SIF hakee vielä runkosarjan viidettä sijaa ja Atlas Vantaa puolestaan neljättä sijaa joukkueitten kohdatessa lauantaina molemmille tärkeässä ottelussa.

Neljäs sija heltiää Atlas Vantaalle  vain yhdellä ehdolla. Lauantaina klo 16 Siuntiossa alkavasta ottelusta on tultava kaksi pistettä, samoin kotipelistä HIFK:ta vastaan ensi keskiviikkona klo 19. Vain siten Atlas menisi kolme pistettä edellä olevan HIFK:n ohi. Tasapisteissä ratkaisevat keskinäiset ottelut, ja tähän mennessä etu on HIFK:lla pistein 3-1 ja maaliero sen eduksi +3.

Siinä missä Atlas tavoittelee neljättä sijaa, SIF:llä on mahdollisuus viidenteen sijaan ja Atlaksen pudottamiseen kuudenneksi, jos keltavihreät ottavat täydet neljä pinnaa ja Atlas vetää vesiperän.

SIF on ollut kevätkauden komeettajoukkue. Oliver Helanderin tulon jälkeen se on napsinut 12 ottelusta 13 pistettä ja kaatanut Atlaksen ohella mm. Cocksin, Dickenin ja HIFK:n.

Vertailun vuoksi mainittakoon, että Atlaksen tili on karttunut vuodenvaihteen jälkeen vain kahdeksalla pinnalla kymmenestä ottelusta, ja kärkijoukkueilta on tullut turpiin rumasti. Viime West-ottelun parinkymmenen viimeisen minuutin aikana ei tiennyt, kenen ohjeilla tai päähänpistoilla pelattiin.

SIF:n lento katkesi kuitenkin torstaina odotetun kiivaassa naapuruuskamppailussa, jonka BK-46 vei kotonaan niukasti 24-23. Vahva osasyy on tietysti se, että SIF on kokenut kovia pelaajamenetyksiä.

Oliver Helanderin ja Vincent Voutilaisen kausi on todennäköisesti paketissa. Lisäksi lauantaina kotijoukkueelta puuttuu huimaan maalivireeseen äitynyt veteraani Jan Hagman, joka on naisten maajoukkueen päävalmentajana mukana Slovakiassa. Kolmessa viime ottelussa Hagman paukutti yhteensä 25 maalia, viimeksi BK:ta vastaan kuusi. Toki SIF-joukkueessa on edelleen ratkaisijoita, kuten Ian Martin osoitti BK:ta vastaankin.

– Sekä sain että otin vastuuta ja tuntui hyvältä heti alusta asti. Hävisimme lopulta sen takia, että meillä ei keskittyminen kestänyt koko ottelua. Mistä se sitten johtui, sitä en oikein tiedä, Martin sanoi Västra Nylandille.

Marraskuussa vastaava ottelu päättyi Atlas Vantaan voittoon maalein 25-32. Helmikuun alussa Myyrmäessä SIF kuitenkin kuittasi tilit hakemalla voiton maalein 22-24.

Ottelu Siuntiossa käynnistyy lauantaina kello 16.00.

Käsipallon miesten SM-Liigan ottelut kattavasti myös Veikkauksen urheilupelien tarjonnassa, käsipallon kohteet löydät täältä.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk