Puolivälierät käyntiin: Atlas Vantaa – HIFK lauantaina

Runkosarjan neljännestä sijasta päätöskierrokseen saakka taistelleet Atlas Vantaa ja HIFK jatkavat taisteluaan puolivälierissä.

Atlas Vantaan ja HIFK:n välinen runkosarjan kihelmöivä päätösottelu (16-15) loi hienon pohjan seurojen puolivälieräsarjalle, jonka avaus on lauantaina kello 15 Myyrmäen Urheilutalossa.

Tämän kauden aimmista kohtaamisista kolme ottelua on pelattu Vantaalla. Liigapeleissä nähtiin tiukkaa vääntöä, kun ensimmäinen peli päättyi tasanumeroihin 26-26 ja viimeisen kierroksen puolustustaistelu yhden erolla siis Atlakselle 16-15. Energia Areenan kirkkaissa valoissa pelattu Suomen Cup-välierä oli läpihuutojuttu HIFK:lle, kun eroksi kirjattiin murskaavat 30-19. Kalliossa ottelun hallinta oli lievästi vierailla, mutta tehokas 10-minuuttinen pelin lopussa toi HIFK:lle lopulta kolmen maalin kotivoiton 27-24. Sarjapeleistä siis pisteet jaettin tasan 3-3, maalieron ollessa niukasti 68-66 HIFK:lle.

Vantaalaisnäkökulmasta ilahduttavina keskiviikkona oli kauden tehokkain puolustuspeli yhdistettynä Tuomas Laitisen torjuntoihin. Nyt puolustus liikkui hanakasti tarpeen mukaan eri suuntiin. Varsinkin vastaantulot HIFK:n kovia takamiesheittäjiä vastaan tehosivat, ja Nikola Zujicin, Roman Protshenkon ja Sergei Shevtshenkon yritykset jäivät monesti hätäisiksi sutaisuiksi runkosarjan neljännen sijan ratkaisseessa kamppailussa.

Onnistuneen esityksen jälkeen Atlas Vantaan päävalmentaja Mikael Källman ei näe syytä peruskuvioitten muuttamiseen.

– Meillä on kyllä varasuunnitelmia, mutta tuskin HIFK muuttaa mitään olennaista omassa pelissää”, Källman sanoi seuran verkkosivuilla.

Viimeistelyharjoituksissa Atlaksen joukkue kävi videolta läpi keskiviikon ottelun avaintapahtumia. Samalla tarkasteltiin kohtia, joissa on parannettavaa. Vantaalaisilta Heikki Laitinen on toistaiseksi sivussa käsivamman takia.

Puolivälierien avausottelu alkaa siis Myyrmäen urheilutalolla lauantaina kello 15.00. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk