Cocks viikonloppuna Baltian liigan Final4:ssa

Cocks kulki Baltian liigan alkulohkossaan kaudella 2015 – 2016 voitosta voittoon ja näin ollen joukkue varmisti pääsynsä neljännen kerran peräkkäin sarjan Final4 – turnaukseen.

Kahdeksatta vuotta Baltian liigassa mukana oleva Cocks metsästää edelleen ensimmäistä mestaruuttaan, kun kolme edellistä kautta ovat päättyneet kahteen hopeaan ja yhteen pronssiin.

Ylivoimaisena ennakkosuosikkina lopputurnaukseen lähtee jälleen kolme edellistä mestaruutta vienyt SKA Minsk, joka alkuvuoden aikana on kerännyt valtavasti kansainvälistä kokemusta EHF Cupin lohkovaiheesta ja moni joukkueen pelaajista nähtiin myös Valko-Venäjän maajoukkueessa tammikuun EM-kisoissa Puolassa.

Kovasti uudistuneessa Baltian liigassa pelattiin tänä vuonna kaksi kuuden joukkueen alkulohkoa, joista molemmista selvisi puolivälieriin neljä joukkuetta. Cocksin lisäksi Põlvassa pelattavaan lopputurnaukseen liput lunastivat SKA Minsk (BLR), Põlva Serviti (EST) sekä Granitas Kaunas (LTU). Cocksin vastustaja välierissä on Granitas Kaunas, kun toisessa otteluparissa kohtaavat SKA Minsk ja Põlva Serviti.

Alkulohko B:n voittanut Cocks ja kolmanneksi sijoittunut Granitas Kaunas kohtasivat runkosarjassa kahteen otteeseen ja molemmat ottelut päättyivät riihimäkeläisten voittoon. Koti-ottelussaan Kehrassa Cocks voitti Granitaksen maalein 31 – 25 ja Kaunasissa pelatussa toisessa ottelussa Cocks oli neljä maalia parempi lukemin 25 – 29.

Cocks pääsee lähtemään lopputurnaukseen hyvistä asetelmista, kun joukkueen muutamat loukkaantumiset ovat jääneet taka-alalle ja viikonlopun otteluihin päästään lähes parhaalla miehityksellä. Välierissä yhteen iskevät joukkueet tuntevat toisensa kohtuullisen hyvin ja Cocksin leirissä merkille on pantu erityisesti vastaan asettuvan Granitas Kaunasin fyysisyys.

– Mielenkiinnolla odotan, meillä on pitkästä aikaa koko joukkue kohtuullisen terveenä. Toivon, että pääsemme haastamaan SKA Minskin finaalissa, toteaa Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki seuran verkkosivuilla.

Tällä kaudella Baltian Liigassa Cocksin parhaana maalintekijänä häärinyt Nico Rönnberg odottaa myös innolla turnausta.

– Hyvä fiilis, Granitas Kaunas on kohtuullisen fyysinen joukkue, mutta näen että meidän tulee tästä ottelusta mennä jatkoon. Odotettavaa on myös, että Minsk voittaa Põlvan, joten finaalista tulee kunnon tasonmittari.

Kaikki viikonlopun ottelut näytetään suorina lähetyksinä Baltian liigan verkkosivuilla.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk