Atlas Vantaa saa juhlaottelussaan vieraakseen Dickenin

Vantaan Energia Areenalla taistellaan lauantaina SM-liigapisteistä ottelussa Atlas Vantaa – Dicken ja juhlistetaan samalla Atlaksen 70-vuotista seurataivalta.

Atlas Vantaan mahdollisuudet lauantain 70-vuotisjuhlaottelun vierasta Dickeniä vastaan paranivat, kun keskiviikon Cocks-ottelu näytti uuden serbin Aleksandar Janicijevicin olevan ilmeinen vahvistus varsinkin puolustukselle.

– Uuden miehen panos antaa uskoa sille, että meillä on mahdollisuuksia liigan nykyistä kärkikolmikkoa vastaan ainakin kotona, Atlas Vantaan päävalmentaja Mikael Källman sanoo seuran verkkosivuilla.

– Dicken on meille sopivampi vastustaja, kun se ei ole niin fyysinen kuin Cocks.

Vaikka Atlas hävisi keskiviikkona Cocksille 20-25, Källman oli pitkälti tyytyväinen, varsinkin puolustuspeliin, jonka keskustaan Janicijevic toi tiiviyttä aggressiivisuudellaan.

– Mutta  Dickeniä vastaan on onnistuttava joka osalta. Hyökkäyksessä olen tyytyväinen siihen, että pystymme luomaan paikkoja, mutta pallot on saatava sisään nykyistä tehokkaammin.

Atlas ja Dicken ovat tällä kaudella kohdanneet kertaalleen Pirkkolassa, jossa Dicken vei pisteet selkeähköllä 27-20 voitolla. Ottelu oli kuitenkin tasainen 45 minuuttia jonka jälkeen lauttasaarelaiset veivät paremman kunnon turvin voiton.

Atlaksen ykköspelinrakentajana tällä kaudella häärinyt Erkka Näntö oli poissa Cocks-ottelusta olkapäävamman takia, ja hänen pääsynsä mukaan lauantaina on epävarmaa. Asia ratkeaa, kunhan lausunto magneettikuvasta tulee.

Dicken on liigassa toisena, ja sen tiliä tahraa vain tappio Cocksia vastaan, tosin selvästi. Lokakuussa Pirkkolassa Dickenin ja Atlaksen ottelu oli pitkään tasainen, kunnes vauhtiveikot repäisivät lopussa 27-20:een.

Dickenillä on koossa tuttu runko, jonka kaikki kaikessa on Benny Broman vauhdikkaan pelin pyörittäjänä. Hänen aikaisempi vikkelä apurinsa Timmy Thor siirtyi Karjalle, ja tilalle takjalinjoille tuli kookas ja kovaheittoinen Christoffer Modig tuoden uuden elementin lauttasaarelaisten peliin.

– Meidän on saatava Benny kiinni ja Modigia vastaan on noustava aktiivisesti, Källman sanoi.

Atlaksen peliä on tällä kaudella leimannut suuri ailahtelevaisuus, joka on tehnyt hyvästä nipusta ajoittain keskinkertaisen, ajoittain erittäin hyvän. Juuri tämän takia ottelun kulkua on vaikea ennustaa. Jos Atlas pelaa hyvin, tulee ottelusta erittäin tasainen ja ratkaisu nähdään Dickenin verkkosivujen ennakoinnin mukaan vasta viimeisillä minuuteilla.

Ottelu Energia Areenalla alkaa lauantaina kello 15.00. Kamppailua voi seurata suorana lähetyksenä myös VeikkausTV:ssä.

Käsipallon miesten SM-Liigan ottelut kattavasti myös Veikkauksen urheilupelien tarjonnassa, käsipallon kohteet löydät täältä.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk