Atlas Vantaa ja HIFK taistelevat kotiedusta

SM-liigan runkosarjan päätöskierroksen ottelun Atlas Vantaa – HIFK askelmerkit ovat selvät. Joukkueet kohtaavat toisensa puolivälierissäkin, mutta kotietu on vielä avoinna.

Atlas Vantaa on vetänyt pelin jännäksi viimeisten viikkojen aikana. HIFK:n etumatka neljän joukossa oli parhaimmillaan viisi pistettä, mutta hyvässä tuloskunnossa oleva Atlas on repinyt kolme voittoa viimeisestä viidestä pelistään. HIFK:n kuntokäyrä on mennyt toiseen suuntaan, kun juuri jatkosopimuksen tehneen Nikola Zujicin loukkaantumisen jälkeen HIFK:lla on vain yksi voitto Åbosta. Vain voitto kuitenkin vie kotijoukkueen puolivälierien kotiedun antavalle neljännelle sijalle. Tasapeli tai HIFK:n voitto antavat edun tähtirinnoille.

Aikaisemmin tuli kenties epätarkasti kirjoitettua Atlaksen neljän maalin voiton vaatimuksesta. Se olisi pätenyt vain joukkueitten tasapistetilanteessa, mutta nyt sellaista ei tule. Neljäs sija ratkeaa jommankumman eduksi pinnalla tai HIFK:lle kolmen pisteen erolla.

Atlas Vantaan päävalmentaja Mikael Källmanin ykköstoive on, että lauantain SIF-voiton pelistä parhaat osat toistuisivat myös HIFK:ta vastaan. Hänellä on myös toinen toive.

– Nyt on saatava katsomo täyteen, Källman sanoo seuran verkkosivuilla

Kaiken osaamisensa ja kannattajien tuen Atlas tarvitseekin, sillä kauden kolmen ottelun tilasto on vantaalaisille synkkä. Tuloksena ovat olleet tasapeli ja kaksi tappiota. Marraskuussa tuli kotitasapeli 26-26, joulukuussa täysi ryöpytys 19-30 Suomen cupin välierässä Energia Areenassa ja helmikuun alkupuolella tappio 24-27 Helsingin Urheilutalossa, kun Atlaksen ote repsahti hyvän alun jälkeen.

Silloin HIFK:n kovaheittoiset Roman Protshenko ja Sergei Shevtshenko viettivät maalijuhlaa seitsemällä osumalla mieheen. Kun jatkoksi lisätään toipilaskauden jälkeen kentälle palannut Nikola Zujic – viimeksi kuusi maalia Dickenin verkkoon – HIFK:lla on koossa tuttu tehokolmikko. Eikä tietysti voi sivuuttaa liukasta Niclas Ahlgrenia, joka on ollut varsinainen Atlaksen kurittaja yhteensä 22 maalilla kolmessa ottelussa. Protshenkon kokonaismäärä on 16 ja Shevtshenkon 15.

Vantaalaisista kaksinumeroisiin lukuihin HIFK:ta vastaan ovat yltäneet Heikki Laitinen 17, Erkka Näntö 14, Milan Filic 12 ja Nikko Kinos 10.

HIFK tulee Myyrmäkeen runsaan viikon levänneenä, kun taas Atlas oli tulessa Siuntiossa lauantaina.

– Jos vain pelaamme yhtä hyvin kuin lauantaina, HIFK häviää. Varmaa on kuitenkin, että tiukka matsi siitä tulee, Atlas Vantaan tukipelaajiin kuuluva Erkka Näntö sanoi.

Ottelu Myyrmäen urheilutalolla alkaa keskiviikkona kello 19.00.

Käsipallon miesten SM-Liigan ottelut kattavasti myös Veikkauksen urheilupelien tarjonnassa, käsipallon kohteet löydät täältä.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk