HC West otti niukan edun ensimmäisessä pronssiottelussa

Kauden 2014-15 pronssimitaleiden kohtalo jäi vielä täysin avoimeksi, vaikka HC West nappasi keskiviikkona niukan edun  Atlas Vantaasta ja pääsee pelaamaan ratkaisevan toisen ottelun kotikentällään.

Avausjakso keskiviikkona Myyrmäessä mentiin lievässä vierasjoukkue HC Westin hallinnassa. Atlas Vantaa ei käynyt kertaakaan johdossa, tosin vierasjohtokin käväisi korkeintaan kolmessa maalissa ja taukoa Myyrmäessä vietettiin Westin kahden maalin johtoasemassa.

Pian tauon jälkeen Atlas Vantaa kävi ensi kertaa johdossa, mutta tästä edettiin tasaisissa merkeissä. Viimeisellä kymmenminuuttisella West karkasi jälleen jo kolmen maalin johtoon, mutta vantaalaiset nousivat vielä maalin päähän ja tämä ero jäi myös voimaan.

Ottelussa rikottiin myös 50 000 katsojan raja SM-liigassa kuluvalla kaudella.

Kotijoukkueen valmentaja Martin Noodla näki lähtökohdat toiseen otteluun tappiosta huolimatta hyvinä.

– Nyt vasta pronssipeli alkaa. Meillä on ihan hyvä tilanne. Meillä oli hyvä asenne ja taisteltiin hyvin ja noustiin vielä takaisin tukalasta asemasta. Jos olisimme saaneet helpot paikat sisään, tulos voisi olla toisenlainen.

Vierasjoukkueen valmentaja Mikael Källman oli voitosta huolimatta varsin synkissä tunnelmissa; peliesitys ei miellyttänyt alkuunkaan.

– Minun valmentaja-aikanani West ei ole koskaan pelannut näin huonosti. Tämän jälkeen on ihme, että silti voitettiin yhdellä maalilla. En ymmärrä, Källman hämmästeli.

Ottelun vakuuttavin pelaaja, Westin Sten Toomla myönsi hänkin, ettei peli tasoltaan kaikkineen ihan huipulle noussut.

– Taisi ratkaisu tulla vähän vahingossakin. Oli tosi tiukka peli ja ohiheittoja ja teknisiä virheitä oli molemmilla joukkueilla. Perjantaina on uusi peli ja meillä on paljon parannettavaa. Nyt ei kumpikaan joukkue esittänyt parastaan, ilmeisesti tauko on vaikuttanut, Toomla arveli.

Pronssi ratkaistaan kahden ottelun yhteismaaleilla. Toinen pronssiottelu pelataan perjantaina 8.5. Kauniaisissa.

1. pronssiottelu

Atlas Vantaa – HC West 19-20 (8-10)

Yleisö: 447

Erotuomarit: Helander Jan – Westerlund Christian

Maalit:
Atlas Vantaa: Näntö Erkka 7, Maksimovic Milos 5, Forsström Filip 2, Laitinen Heikki 2, Aalto Toni 1, Åstrand Kenneth 1, Hellakoski Anthony 1
HC West: Protsenko Roman 6, Toomla Sten 6, Silfver Sami 2, Rehnberg Albert 2, Koljonen Miro 2, Forss Fredrik 1, agman Jan 1

Varoitukset:
Atlas Vantaa: Åstrand Kenneth, Forsström Filip, Maksimovic Milos, Noodla Martin
HC West: Kihlstedt Sam, Protsenko Roman

Ulosajot:
Atlas Vantaa: Maksimovic Milos, Lehtonen Oskari
HC West: Silfver Sami, Kihlstedt Sam, Toomla Sten, Koljonen Miro

LähiTapiola-tähdet:
*** Toomla Sten, HC West
** Laitinen Tuomas, Atlas Vantaa
* Näntö Erkka, Atlas Vantaa

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk