Dynamo avasi venymällä tasapeliin Westin kanssa

Dynamo Riihimäen historian ensimmäinen SM-liigaottelu ei jättänyt ainakaan katsojia kylmäksi. Tasaisen ja vaihtelevan kamppailun jälkeen Dynamo nappasi ensimmäisen liigapisteensä, kun ottelu HC Westia vastaan päättyi tasalukemiin 25-25.

Ottelun ja samalla Dynamon SM-liigahistorian ensimmäisen osuman upotti ajassa 2.47 Valtteri Viljanen ja kotijoukkue sai tästä hyvän hengen päälle. Ensimmäinen 30-minuuttinen edettiin Dynamon komennossa ja vasta tauon alla West pääsi kaventamaan eroa ja tauolla Dynamo johti yhdellä maalilla.

Toisen jakson alku mentiin hienokseltaan edelleen Dynamon merkeissä, mutta 40. minuutilla West kipusi tasoihin. Viimeisen kymmenminuuttisen alkaessa West hivuttautui jo niukkaan johtoon, mutta Dynamo tuli vielä kerran ja käänsi edun itselleen. Westin Benjamin Nyman pamautti kuitenkin tasoituksen vain 11 sekuntia ennen loppua ja näin pisteet jaettiin.

Voiton menettäminen ei lopulta suuresti harmittanut Dynamo Riihimäen päävalmentaja Pekka Lappalaista.

– Lähdimme hakemaan Dynamo Riihimäen historiallista ensimmäistä voittoa, päädyimme tasapeliin, joka on sinänsä jo hyvä suoritus, Lappalainen totesi.

Ottelun tähtipelaajaksi valittiin yhdeksän osumaa isännille heittänyt Osmo Tuomi

– Tämä oli meiltä hyvää peliä, tultiin peliin voittaaksemme. Tasapeliin päädyttiin, Tuomi säesti päävalmentaja Lappalaista.

HC Westin päävalmentaja Mikael Källman antoi vastustajalle täyden tunnustuksen.

– Tulimme tänne voittamaan. Dynamo näytti meille miten tahto ja asenne tuodaan kentälle. Kaikki kunnia Dynamolle.

Dynamo Riihimäki – HC West 25-25 (14-13)

Yleisömäärä:267

Erotuomarit: Christian Westerlund – Jan Rönnberg

Maalintekijät:
Dynamo Riihimäki: Valtteri Viljanen 6, Ville Viljanen 4, Olli Kuparinen 2, Osmo Tuomi 9, Reima Nieminen 4
HC West: Robin Karlsson 2, Sami Silfver 6, Alexander Lång 1, Fredrik Forss 1, Benjamin Nyman 4, Anders Genberg 5, Sten Toomla 4, Miro Koljonen

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Osmo Tuomi, Dynamo Riihimäki
** Sami Silfver, HC West
* Jouni Nieminen, Dynamo Riihimäki

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk