Dicken toistamiseen HC Westia vahvempi jatkoajalla

HC Westin ja Dickenin välieräsarja ei voi juuri tiukemmaksi mennä. Lauantain toisessa kohtaamisessa mentiin keskiviikon tavoin jatkoajalle ja Dicken oli lopulta jälleen vahvempi.

Ensimmäisen välierän tavoin avausjakso oli erittäin tiukkaa taistelua, jossa ei maaleilla juhlittu. Dicken aloitti terävämmin, mutta HC West käänsi tilanteen välillä edukseen – tosin kumpikaan ei missään vaiheessa johtanut yli kahdella maalilla. Taukoa Kauniaisissa vietettiin yhden maalin vierasjohdossa.

Toisen jakson alku mentiin Dickenin hienoisessa johdossa, mutta mitään ratkaisua ei vielä nähty. 16. minuutilla West oli jälleen tasoissa. Tästä edettiin eron ollessa korkeintaan maalin verran suuntaan tai toiseen, kunnes reilu neljä minuuttia ennen loppu tilanne jämähti 19-20:een. West nousi kuitenkin tasoihin Jan Hagmanin rangaistusheitolla ja ratkaisua lähdettiin toistamiseen hakemaan jatkoajalta.

Jatkoajan ensimmäinen puolisko oli Dicken Timmy Thorin näytöstä – hän viimeisteli peräjälkeen kolme maalia ensimmäisellä viisiminuuttisella. Tätä eroa West ei enää kyennyt kuromaan umpeen ja näin Dicken nappasi toisen voittonsa.

HC Westin valmentaja Mikael Källman oli harmissaan otteen katoamisesta – jälleen – ratkaisevalla hetkellä.

– Suoraan sanottuna jatkoajan alussa ei olla aikuisia miehiä kentällä. Teimme helppoja henkilökohtaisia virheitä. Dickenillä taas oli pelaajia jotka otti vastuuta pelistä. Varsinkin jatkoajalla Dickenin asenne oli parempi, mikä oli hiuksenhieno ero tänään. Huonot ratkaisut lopussa koituivat meidän kohtaloksi tänään, Källman harmitteli.

Dicken-valmentaja Björn Monnberg oli luonnollisesti paljon tyytyväisempi tulokseen.

– Jälleen tiukka ottelu! Nämä ottelut ovat kyllä enemmän taistelua kun taitopalloa. Ratkaisu hetkellä Paaki [Patrik Roslander] onnistui maalissa hyvin ja siten hyökättiin rauhallisen tehokkaasti.

Roslander oli myös LähiTapiolan ottelun vakuuttavin pelaaja.

– Loistava ottelu pelata, enemmän näitä!

– Omalta osalta alku oli hankala, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni pääsin paremmin mukaan. Itse ottelu voi jatkoajalla kääntyä kummalle vaan. Tänään oltiin me sitten taas vahvempia. Vaikea sanoa mistä se johtui. Toivottavasti kolmaskin ottelu menee jatkoajalle, Roslander heitti.

HC West – Dicken 23-26 ja. (20-20, 8-9)

Dicken johtaa otteluvoitoin 2-0.

Yleisömäärä: 389

Erotuomarit: Westerlund Christian, Helander Jan

Maalintekijät:
HC West: Silfver Sami 6, Kihlstedt Sam 2, Protsenko Roman 4, Toomla Sten 6, Jan Hagman 5
Dicken:  Benny Broman 5, Timmy Thor 7, Ben Weber 1, Filip Söderlund 5, Joacim Broman 5, Anton Rémy 2, Valdar Noodla 1

Ulosajot:
HC West: Sami Silfver x 1, Sam Kihlstedt x 1, Fredrik Forss x 1
Dicken: Joona Hertola x 3

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Patrik Roslander, Dicken
** Timmy Thor, Dicken
* Rony Leven, HC West

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk