Cocks puristi väkisin voittoon Dickenistä viime sekunneilla

SM-liigan kärkikamppailu Dickenin ja Cocksin välillä muodostui todelliseksi trilleriksi. Pitkään niskan päällä ollut Dicken taipui Cocksin vahvan loppuvedon edessä lopulta niukkaakin niukempaan tappioon.

Dicken aloitti vahvasti ja meni nopeasti 5-1-johtoon, eikä asemistaan sen jälkeenkään luopunut. Parhaimmillaan kotijoukkueen johto oli jo kahdeksan maalia, mutta tauon alla Cocks pääsi kuromaan eroa kiinni parin maalin verran.

Heti toisen jakson alkuun Cocks iski peräjälkeen kolme maalia ja ottelun voittaja oli taas täysin avoinna. Pelikello tikitti 14. minuuttia, kun Cocks oli noussut jo tasoihin ja riihimäkeläisille tyypillinen vahva loppuveto näytti olevan tuloillaan. Dicken kuitenkin oli toista mieltä ja repi eron jälleen neljään maaliin. Mutta Cocks tuli vielä kerran ja huikea jännitysnäytelmä huipentui Marius Leppin voittomaaliin vain kaksi sekuntia ennen ottelun päätöstä.

Voiton myötä Cocks jatkaa puhtaalla pelillä sarjataulukon kärjessä.

Cocks-luotsi  Kaj Kekki myönsi että pisteiden eteen joutui keskiviikkona todella taistelemaan.

– Ensimmäisellä jaksolla tuli aivan liikaa teknisiä virheitä, joista Dicken rokotti nopeilla vastahyökkäyksillä. Hyökkäyksessä sumputettiin peliä liikaa, ja Roslander oli myös hyvä. Toisen jakson taisteluilmeeseen on oltava tyytyväinen, Kekko kiitteli omiaan.

Dicken-leirissä ilmeet olivat pettyneitä pisteiden valuttua lopussa käsistä.

– Hyvä ensimmäinen puoliaika, huono toinen. Kuin kaksi täysin eri ottelua, ei voi mitään, summasi päävalmentaja Björn Monnberg.

Ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin vienyt Patrik Roslander oli myös lyhytsanainen.

– Pienet marginaalit, tänään kävi näin.

Dicken – Cocks 25-26 (16-10)

Yleisömäärä: 223

Tuomarit: Lindroos/Leandersson

Maalintekijät:
Dicken: Joacim Broman 5, Anton Rémy 4, Valdar Noodla 4, Benny Broman 4, Timmy Thor 4, Filip Söderlund 3, Teemu Hertola 1
Cocks: Kristo Voika 7, Gheorghe Saffronii 5, Marius Lepp 5, Niko Leikama 3, Jani Tuominen 2, Antti Rogenbaum 1, Andrei Buciuman 1, Roni Syrjälä 1, Robin Sjöman 1

Ulosajot:
Dicken:  Filip Söderlund, Valdar Noodla
Cocks: Gheorghe Saffronii, Andrei Buciuman

LähiTapiola-tähdet:
*** Patrik Roslander, Dicken
** Joacim Broman, Dicken
* Kristo Voika, Cocks

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk