Atlas Vantaa puristi vierasvoiton SIF:sta

SIF:n ja Atlas Vantaan kohtaaminen kulki viimeiset 45 minuuttia vieraiden merkeissä, mutta ottelun ratkaisu nähtiin vasta loppuminuuteilla ja lukemat kirjattiin lopulta numeroin 29-32.

Tasaisen alun jälkeen kotijoukkue SIF sai pienen otteen pelistä, mutta avausjakson puolivälissä johtoasema siirtyi Atlas Vantaalle. Mitään suurta irtiottoa ei kuitenkaan nähty ja taukoa Siuntiossa vietettiin vantaalaistan niukassa kahden maalin johdossa.

Toisella jaksolla Atlas Vantaa oli muutamaankin otteeseen jo lähdössä karkumatkalle ja viimeisen kymmenminuuttisenkin alussa eroa vieraiden hyväksi oli kuusi maalia. SIF ei kuitenkaan antanut periksi ja vajaa neljä minuuttia ennen loppua marginaalia oli enää kahden maalin verran. Vantaalaisten kolme nopeaa maalia kuitenkin ratkaisivat voiton.

Valmentajat näkivät ottelun jälkeen ratkaisun miltei samalla tavalla: Atlaksen leveämpi materiaali toi ratkaisevan edun vieraille.

– Pystymme käyttämään vastustajaa kapeampaa materiaalia, joka johtaa väsymyksen myötä hiukan harkitsemattomiin ratkaisuihin. Näistä Atlas pääsi kontraamaan liian monta ilmaista maalia. Olihan tämä skenaario etukäteen tiedossa, mutta emme ihan pystyneet sitä hyödyntämään, Atlas-luotsi Kaj Hagman totesi..

– Toisella puoliajalla luulimme pelin jo ratkenneen (16-21) ja keskittymisemme hieman kadottua vastustaja päästettiin peliin mukaan. Se sai hengen päälle ja tuli uudestaan mukaan taisteluun, Atlas-valmentaja Martin Noodla huomioi ja jatkoi samaan hengenvetoon:

– Meillä on käytettävissä laajempi pelaajamateriaali, joten osasimme odottaa ottelun kääntyvän lopuksi meille.

Atlas-maalivahti Tuomas Laitinen kehui peliä kokonaisuutena, mutta oli itseään kohtaan kriittinen.

– Ihan hyvä peli molemmilta joukkueilta, hyvää taistelua. Itselläni taso aaltoili liikaa, välillä tuntui että kaikki jää ja välillä ei jäänyt mikään. Osaltaan se johtuu siitä että puolustus-maalivahti -yhteistyö ei vielä uusien pelaajien myötä ole parhaimmillaan. Muutama maali livahti harmittavasti puolustuksen käsien kautta maaliin.

SIF – Atlas Vantaa 29-32 (14-16)

Yleisöä: 229

Erotuomarit: Leandersson-Glantz

Maalintekijät:
SIF: Anton Luuppala 7, Christoffer Modig 7, Alexander Holmberg 5, Gustav Svanbäck 5, Jaan Kauge 2, Rasmus Blässar 2, Ravo Voosalu 1
Atlas: Sebastian Säkkinen 11, Milos Maksimovic 6, Toni Aalto 5, Erkka Näntö 3, Anthony Hellakoski 2, Dragan Vrgoc 2, Kenneth Åstrand 1, Oskari Lehtonen 1, Filip Forsström 1

Ulosajot ja sulkemiset:
SIF: –
Atlas:  Heikki Laitinen x 2, Nikko Kinos, Jure Fistonic

LähiTapiola-tähdet:
*** Tuomas Laitinen, Atlas Vantaa
** Sebastian Säkkinen, Atlas Vantaa
* Gustav Svanbäck, SIF

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk