Atlas Vantaan hurja loppukiri ratkaisi – Cocks kaatui niukasti

Atlas Vantaa oli pessyt kasvonsa täysin sitten ensimmäisen välierän ja puristi Cocksi kotonaan ahtaalle – ja nousi huiman loppuvetonsa ansiosta voittoon ja tasoitti välieräsarjan 1-1:een.

Ottelu eteni tasaisissa merkeissä aina numeroihin 6-6 saakka, kunnes Cocks teki pienen nykäyksen ja johti 2-3 maalin erolla miltei taukoon saakka. Aivan ensimmäisen 30-minuuttisen lopulla vieraat venyttivät vielä johtonsa viiteen maaliin.

Tauon jälkeen Atlas Vantaa puristi eron taas 2-3 maaliin ja näissä asetelmissa edettiin aina viimeiselle kymmenminuuttiselle. Kun Vitalie Nenita ajassa 21.23 vei Cocksin taas kolmen maalin johtoon, alkoi kotijoukkueen tilanne näyttää vaikealta. Tämän jälkeen maaleja ei kuitenkaan enää tehnyt kuin Atlas Vantaa, joka kuroi eron väkisin umpeen ja siirtyi lopulta johtoon Milos Maksimovicin maalilla, kun peliaikaa oli jäljellä reilu minuutti. Enempiä osumia ei kuumilla loppuhetkillä nähty ja näin vantaalaiset tasoittivat välieräsarjan.

Merkillepantavaa ottelussa oli, että Cocks jäi tuiki harvinaisesti vain seitsemään tehtyyn maaliin toisella jaksolla.

Kotijoukkueen valmentaja Martin Noodla oli helpottuneen onnellinen ottelun päätyttyä.

–  Hyvä taistelua toisella puoliajalla ja oikeus voitti. Nyt löytyi taisteleva Atlas, Noodla kiitteli.

Vierasjoukkueen valmentaja Kaj Kekki otti tappion vastaan tyynesti.

– Tämä on urheilua. Joskus voitetaan, joskus hävitään. Vaikka johdettiin viidellä maalilla ensimmäisen jakson jälkeen, näki että jalka ei liikkunut meillä. Eikä toisellallakaan. Väsymys paistoi läpi, Kekki totesi.

Kolmen tähden pelaaja Tuomas Laitinen nousi esille Atlas Vantaan tolppien välissä toisella jaksolla.

– Maaliin joutuminen tuli yllärinä, kun ei sanottu heti ensimmäisen puoliajan jälkeen. Se oli minulle aivan uusi tilanne, kun yleensä olen tullut mukaan, kun ottelu on jo ratkennut. Cocks teki ensimmäisen maalin, mutta sitten sain pari torjuntaa ja nopeat Säkkiselle, siitä tuli intoa, Laitinen kertasi.

– Tässä ottelussa vaadittiin kauden parasta ja siihen venyttiin. Tähän ei saa tuudittautua, vaan Riihimäelle on mentävä samalla asenteella.

Atlas Vantaa – Cocks 28-27 (15-20)

Otteluvoitot 1-1.

Yleisö: 396

Erotuomarit: Laitinen Jonas – Leandersson Jan-Erik

Maalintekijät:
Atlas Vantaa: Säkkinen Sebastian 8, Hellakoski Anthony 6, Maksimovic Milos 4, Näntö Erkka 3, Aalto Toni 2, Åstrand Kenneth 2, Laitinen Heikki 2, Cacic Mladen 1
Cocks: Rönnberg Andreas 7, Leikama Niko 5, Syrjälä Roni 4, Rönnberg Nico 3, Tuominen Jani 3, Sjöman Robin 2, Nenita Vitalie 1, Safronii Gheorghe 1, Voika Kristo 1

Varoitukset:
Atlas Vantaa: Laitinen Heikki, Näntö Erkka , Cacic Mladen, Noodla Martin
Cocks: Rogenbaum Antti, Sjöman Robin, Rönnberg Nico

Ulosajot:
Atlas Vantaa: Maksimovic Milos 2, Säkkinen Sebastian, Lehtonen Oskari, Lujanen Jyri, Åstrand Kenneth
Cocks: Sjöman Robin 2, Rönnberg Nico

Sulkemiset:
Atlas Vantaa: Näntö Erkka
Cocks: –

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Tuomas Laitinen, Atlas Vantaa
** Andreas Rönnberg, Cocks
* Anthony Hellakoski, Atlas Vantaa

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk