ÅIFK kaatoi HIFK:n ja nousi viidenneksi

Runkosarjan viidennen ja kuudennen sijan kohtalo ratkesivat sunnuntaina Turussa, kun ÅIFK otti niukan voiton HIFK:sta ja nousi kaimaseuransa ohi viidennelle sijalle.

Tasaisten avausminuuttien jälkeen ÅIFK alkoi ottaa otetta haltuunsa ja repäisi numeroista 2-2 lukemiin 6-2. Isäntien etumatka kasvoi tästä vähitellen ja 20 minuutin pelin jälkeen eroa oli jo seitsemän osumaa. HIFK kuitenkin puristi taukoon mennessä marginaalin neljään maaliin.

Toisella jaksolla mentiin pitkään ÅIFK:n niukassa johdossa. HIFK käväisi muutamaankin otteeseen maalin päässä, mutta ei yltänyt isäntien rinnalle ja viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdettiin ÅIFK:n kahden maalin johtoasemassa. Voitosta taisteltiin loppuun saakka, mutta ÅIFK piti johtonsa ja vei tärkeät pisteet.

ÅIFK:n päävalmentaja Ulf Andersson otti ilon irti voitosta ja viidennen sijan varmistumisesta.

– Vihdoinkin! Ottelu missä oli painetta – oli jotain tarkoitusta. Tuntuu mahtavalta pelata käsipalloa! Meillä oli hyvä alku. Yleensä meillä on liian alhainen vauhti alussa, mutta tänään se oli hyvää, Andersson kiitteli.

– Taistelulla nujersimme heidät. Peli päättyi niin kuin halusimme ja on aina mukavaa kun menee niin kuin haluaa.

Ottelun vakuuttavin pelaaja ÅIFK:n Axel Lindberg oli myös tyytyväinen joukkueen venymiseen.

– Oli tasainen ja tiukka peli. Toisen puoliajan alussa näytti huonolta mutta löysimme viimeisen vaihteen ja pidimme päämme kylminä.

HIFK-luotsi Kenneth Bäcklund harmitteli hyvän nousun valumista hukkaan.

– Saimme huonon alun ja emme pystyneet roikkumaan mukana, kun Åbo aloitti vahvasti. Menetimme paljon alussa, mutta saimme heidät kiinni toisella puoliajalla. Valitettavasti emme saaneet maaleja niistä paikoista mitä loimme, Bäcklund sanaili.

ÅIFK – HIFK 25-23 (15-11)

Yleisömäärä: 262

Erotuomarit: Krister Illman – Anton Ekström

Maalintekijät:
ÅIFK: Arttu Tamminen 1, Sebastian Andersson 5, Olli Tamminen 3, Topias Laine 6, Frans Lindholm 1, Paavo Brummer 1, Christoffer Nyström 5, Andreas Nyström 3
HIFK: Antti Koskela 1, Olev Eensalu 1, Jasper Hellberg 1, Christoffer Eneberg 2, Alexander von Numers 6, Nicolas Zujic 3, Mirza Mimic 3, Henri Storsjö 1, Niclas Ahlgren 5

Varoitukset:
ÅIFK: Arttu Tamminen, Joonas Nieminen, Sebastian Andersson
HIFK: Antti Koskela, Christoffer Eneberg, Mirza Mimic

Ulosajot:
ÅIFK: Joonas Nieminen x1, Arttu Tamminen x1
HIFK: Olev Eensalu x1, Christoffer Eneberg x1, Alexander von Numers x1

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Axel Lindberg ÅIFK
** Alexander von Numers HIFK
* Christoffer Nyström ÅIFK

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk