Voittamattomat vastakkain – huippuottelu Dicken-Cocks keskiviikkona

Kaksi edellistä kautta finaalissa esiintyneet Dicken ja Riihimäen Cocks kohtaavat vihdoin SM-Liigassa keskiviikkona Pirkkolassa. Otteluun lähdetään asetelmista, jossa kumpikaan ei ole menettänyt vielä ensimmäistäkään pistettä tällä kaudella.

Kaksi vuotta sitten Cocks vei kaikki setisemän keskinäistä ottelua nimiinsä, kun taas viime kaudella Dicken voitti Cocksin Suomen Cupin välierässä sekä kerran runkosarjassa, joten erot ovat pienentyneet, vaikka Cocks onkin vuosi toisensa perään vahvistanut joukkuettaan.

Tämän kauden ehdoton ykköshankinta Cocksilta oli maajoukkuekippari Andreas Rönnberg, joka kuitenkin joutuu pakkolepoon arviolta neljäksi kuukaudeksi käsivamman takia. Dicken on joukkueena jälleen vuotta kokeneempi ja runko on täysin muuttumaton edellisvuosiin nähden.

Dicken on napsinut alkukaudella jo seitsemän perättäistä voittoa ja Cocksilla voittoja on puolestaan kuusi yhtä monesta ottelusta. Cocks on joutunut varsinaisesti lujille vasta kerran, kun vierasvoitto Atlas Vantaasta irtosi neljän maalin erolla. Dicken on puolestaan saanut vääntää tosissaan SIF:aa ja HC Westia vastaan ennen voiton irtoamista.

Odotettavissa on siis todellinen käsipallotrilleri keskiviikon illassa. Dickenin tämän kauden parhaat pelaajat ovat olleet Bromanin veljekset, Anton Rémy, Timmy Thor sekä maalivahtikolmikko, joka yhdessä hyvän puolustuksen kanssa ovat päästäneet keskiarvolta vähiten maaleja peliä nähden. Cocksin tehokkaimmat ovat olleet Rönnbergin veljekset, Suomi-käsipallon kirkkain tähti Teemu Tamminen, kokenut Antti Valo sekä uusi hankinta VitalieNenita. Myös Cocksilla on laittaa maalinsa suulle todellisia tähtiä Suomen mittakaavassa.

Toisaalta Kai Kekki on rakentanut joukkueensa siten, että joka pelipaikalle löytyy liigan parhaimpia pelaajia, joten helppoa ei tule missään nimessä olemaan. Molemmat joukkueet ovat pelanneet liigaa tappioitta, Dicken on voittanut kaikki 7 peliään, Cocks on pelannut ottelun vähemmän, ja dominoinut vastustajiaan ylivoimaisemmin kuin Lauttasaarelaiset, mutta vain pisteet lasketaan.

Kokoonpanoissa on peräti kahdeksan Suomen maajoukkuepelaajaa kun Dickenistä mukana ovat Benny ja Joacim Broman, Ben Weber sekä maalivahdit Patrik Roslander sekä Mikael Mäkelä. Cocksin joukkueessa taas Nico Rönnberg, Antti Valo sekä Teemu Tamminen ovat mukana maajoukkueesta. Cocksilla on tietysti myös Viron MJ-pelaajiaKristo Voikan, Marius Leppin sekä Marius Aleksejevin muodossa.

Ottelu Pirkkolassa alkaa keskiviikkona kello 19.00.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk