Kohti välieriä: Dicken saa haasteen HC Westiltä

Dicken lähtee keskiviikkona alkaviin välieriin ennakkosuosikkina HC Westiä vastaan. Dicken vei kaikki joukkueiden väliset kohtaamiset runkosarjassa ja on muutoinkin ollut sarjan selkeästi toiseksi paras joukkue viime kausia dominoineen Cocksin jälkeen.

HC Westin valmentajavelho Mikael Källman lähtee kuitenkin luottavaisena haastamaan helsinkiläisiä ja sysää joukkueeltaan paineet pois.

– Toivon, että pystymme pelaamaan tasaisesti Dickeniä vastaan. Olemme onnistuneet valmisteluissa ja pystymme jopa voittamaan heidät. Emme toki ole ennakkosuosikkeja.

– Kaikilla on ollut aikaa valmistautua näihin välieriin, joka on hyvä juttu. Videot puolivälieristä on katsottu. Kaikki tiedämme, mitä pitää tehdä ja mitä pitää välttää. Näitä asioita on harjoiteltu niin paljon. että ne ovat pelaajilla selkärangoissa, Källman sanoo.

Källman tietää, mitä vastustajan pelissä kannattaa varoa. Hän korostaa myös pelikellon loppuun asti pelaamista.

– Meidän pitää välttää Dickenin nopeat vastaiskut. Se tarkoittaa sitä, että meidän pitää pelata järkevästi hyökkäyspäässä ja emme voi menettää palloa liian nopeasti. Jos saamme pelaamaan heidät meidän puolustusmuuriamme vastaan, niin se on jo paljon.

Jälleen tiukkaa?

Dickenin päävalmentaja Björn Monnberg ei usko maalikarkeloihin välierissä.

– Kohtaamisemme ovat olleet aika vähämaalisia ja tiukkaa puolustuspeliä tällä kaudella. Odotan näistä kohtaamisista samanlaisia.

Joukkueet ovat toisillensa erittäin tuttuja. Monnberg nostaa näin esiin Westin heittovoimaisen takamieskolmikon.

– Meidän pitää seistä oikeassa paikassa ja näin he eivät pääse parhaille heittopaikoille. Olemme käyneet näitä asioita paljon läpi ja toki vastustajan pelaajat ovat aika tuttuja meille, joka helpottaa asiaa.

Valmentaja haluaa joukkueensa hyödyntävän joukkueensa nopeusedun.

– Puolustuksessa meidän pitää saada tiivis ryhmä kaarelle ja sitä kautta vaikeuksia hyökkääjille. Vahvuuksiamme on nopeus, koska olemme pienikokoisempi joukkue. Sitä pitää pystyä hyödyntämään.

Välierien aikataulu

8.4 18.15 Pirkkola Dicken – HC West
11.4 16:00 Kauniainen HC West – Dicken
15.4 18:15 Pirkkola Dicken – HC West

Tarvittaessa

18.4 16:00 Kauniainen HC West – Dicken
21.4 xx:xx Pirkkola Dicken – HC West

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk