Jatkuuko Westin puhdas kotisaldo HIFK:ta vastaan?

HC West saa lauantaina vieraakseen HIFK:n, joka on kauniaislaisille vuosien saatossa kiitollinen vierailija. HIFK ei ole nimittäin onnistunut kertaakaan viemään pistettäkään matkaansa SM-liigaotteluissa Westiltä Kauniaisissa.

Westin tappiosarake on pysynyt kahden tasapelin ja yhden voiton myötä sitkeästi nollassa, vaikka pelaamisen rentous on ollut vain ajoittaista. Viime lauantain TV-ottelu Atlas Vantaata vastaan näytti olevan jo taskussa 45 sekuntia ennen loppua, mutta toinen piste heitettiin tarjottimelle joka vantaalaisille sitten kelpasi.

Nyt vastaan saapuu joukkue, jonka valmistautuminen kauteen meni hieman sivuun käsikirjoitetusta. Kesällä HIFK solmi sopimukset Olev Eensalun (Akilles) ja Jasper Hellbergin (BK-46) kanssa, mutta kun Andrei Orel ja Sergei Glinca ottivat omatoimiset lopputilit ja katosivat ties minne, tuli seurajohdolle taas kiire.

Uunituoreista vahvistuksista serbialainen Nikola Zujic oli tähtirintojen voitokkaassa BK-ottelussa vaikea pideltävä. Vasta liigan kynnyksellä Suomeen saapunut ukainalaismaalivahti Bogdan Klepa on mielenkiintoinen tuttavuus. Nuoren miehen torjuntatyylissä on kovasti havaittavissa takavuosien Cocks-vahti Valentyn Koshovymäisiä piirteitä.

HIFK haki yhteispeliä kahden kierroksen ajan ennenkuin voittotili aukesi. SIF ja Cocks olivat liian kovia avauskierroksilla, mutta viime perjantainen kotiottelu liigan tähänastisesta ilopilleristä BK-46:sta päättyi 32-28 voittoon.

West ja HIFK kohtaavat Luolassa nyt 20. kerran, ja tähän mennessä ei HIFK siis ole saanut maan alta mukaansa pisteen puolikastakaan. Edellinen yritys tosin oli lähellä, sillä West vei helmikuussa pelatun ottelun nimiinsä vain yhden maalin turvin.

Ottelu lauantaina alkaa kello 16.00.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk