Derbyn aika Siuntiossa – BK-46 vieraaksi lauantaina

SIF ja BK-46 iskevät yhteen lauantaina perinteisessä Länsi-Uudenmaan derbyssa. Kumpikin joukkue aloitti kautensa voitokkaasti, mutta paikalliskamppailuun lähdettäessä molemmilla on alla kaksi peräkkäistä tappiota.

SIF kaatoi kauden avauksessa komeasti HIFK:n, mutta on sen jälkeen joutunut nöyrtymään kärkikaksikolle Dicken – Cocks.  BK on aloittanut sarjan kahdella voitolla (Atlas ja ÅIFK) sekä kahdella tappiolla (Dicken ja HIFK).

Karjaalaisten peli-ilme on ollut pirteä, tunnusmerkkinä aktiivinen ja korkea puolustus jossa Mario Karuse ja Victor Westerlund pyrkivät ottamaan vastustajan takamiehiltä tilan ja ajan pois. Se onkin aiheuttanut ongelmia varsinkin huonosti liikkuville joukkueille.

Valmentaja Peter Kihlstedtin johdolla joukkue onkin yhä enemmän alkanut saada peliinsä tuttuja BK-elementtejä eli kovan puolustuspelin kautta ”helppoja” maaleja vasta-iskuista. BK:n hyökkäyspeli perustuu myös kovaan tempoon ja hyvään pelikäsitykseen, jossa vikkelästi liikkuvat takamiehet Westerlund (16), Karuse (16) ja päällikkönä hääräävä Oscar Udd (22) keikkuvat joukkueensa maalipörssin kärjessä. Espanjalaisvahvistus Gonzalo Cervera Perez De Varga on mielenkiintoinen tuttavuus. SIF:n onkin pystyttävä vastaamaan BK:n tempoon, mikäli se haluaa pitää pisteet Siuntiossa.

Tietyn lisäjännitteen otteluun tuo vielä se, ett’ viime keskiviikkona käydyn Cocks-SIF -ottelun jälkimainingeissa Janne Korpimäki ilmoitti valmentaja Kaj Hagmanille halustaan siirtyä seurasta välittömästi. Korpimäki siirtyy takaisin kasvattajaseuraansa BK-46:een, josta tuli Sjundeå IF:ään tammikuussa 2013, mutta ei ole pelikelpoinen vielä lauantain kohtaamisessa.

Kaj Hagman kommentoi tapausta lyhyesti SIF:n verkkosivuilla.

– Tietysti harmillinen tilanne, parhaimmillaanhan Janne on loistava viimeistelijä. Toisaalta kun joukkuelajista on kyse, kaikkien pelaajien pitää sitoutua noudattamaan yhteisiä sääntöjä koskien harjoittelua sekä valmentajan ratkaisujen hyväksymistä. Valmentaja on myös vastuussa joukkueensa peluutuksesta.

Ottelu Siuntiossa alkaa lauantaina kello 17.00.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk