Atlas Vantaa karistamaan tilastohaamuja Dickeniä vastaan

Atlas Vantaalla on melkoinen apina ravistettavana selästään, kun joukkue kohtaa SM-liigaa tällä hetkellä johtavan Dickenin Energia Areenassa lauantaina kello 17.00.

Tilastojen synkkä sanoma vantaalaisille on se, että edellinen kotivoitto Dickenistä on lähes päivälleen neljän vuoden takaa 24.11.2010. Numerot olivat silloin 33-30. Vastoin normaalilogiikkaa Atlas Vantaa on pystynyt hakemaan kaksi vierasvoittoa, joulukuussa 2011 ja maaliskuussa 2012 seuran menestyksekkäimmällä, SM-hopean tuoneella kaudella.

Sen sijaan kahden viime kauden tilasto on sysimusta: yhdeksän ottelua, turpiin joka kerta, pienimmillään neljällä ja suurimmillaan 17 maalilla.

Tuttuun tyyliin alkoi tämäkin kausi syyskuussa. Atlas Vantaan kahdeksalla pelaajalla uusiutunut joukkue oli vielä hakoteillä, ja Dicken haki pinnat Energia Areenasta maalein 30-22. Sittemmin vantaalaisten rivit ovat tiivistyneet, ja joukkue on noussut liigassa komeasti kolmanneksi.

Ensimmäisessä kohtaamisessa oli havaittavissa että dramaattisesti uudistunut vantaalaisjoukkue ei ollut hitsautunut yhteen tarpeeksi paljon. Dicken puolestaan pelasi varsin vaisun pre-seasonin jälkeen kypsän pelin kontrolloiden ottelua.

Takana Atlas Vantaalla on voittoisa viikonloppu, kun SIF kukistui sekä cupissa että liigassa, joten lauantaina on odotettavissa aivan erilainen kamppailu Dickeniä vastaan kuin syyskuussa – ei kuitenkaan taatusti helppo. Dicken on tällä kaudella kärsinyt tappion vain Cocksille ja selvittänyt muut yhdeksän ottelua voitokkaasti. Viime viikonloppuna kaatui Dynamo Riihimäellä selvällä 12 maalin erolla

Mikä tekee Dickenistä niin vaikean vastustajan – tämän kertoo lauantain ottelun pohjevamman takia katsomosta käsin seuraava Toni Aalto.

– Dickenillä on nopeita pelaajia (esim. Bromanin veljekset ja Timmy Thor). He panevat pallon liikkeelle siihen malliin, että jäämme välillä pahasti jälkeen. Nopeat miehet iskevät herkästi muurin pienimpiinkin aukkoihin.

– Myös puolustuksessa he ovat kovia ja nopeita ja lukevat hyvin meidän hyökkäyksiämme, Dickenin lukemattomia kertoja kohdannut Aalto sanoo Atlas Vantaan verkkosivuilla.

Mitkä ovat ne pääasiat, joihin Atlas Vantaan on syytä keskittyä, jotta synkkä tilasto Dickeniä vastaan kaunistuisi?

– Puolustuksessa pitää olla valppaana koko ajan ja iskettävä kovaa kiinni. Dickeniläisten harrastamiin alaheittoihin on sijoituttava oikein. Hyökkäyksessä pitäisi saada kaukoheitot onnistumaan, jotta saataisiin Dickenin puolustus nousemaan ja siten tilaa viivalle ja laidoille.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk