Atlas Vantaa ja HC West hakevat jo pudotuspelirytmiä

Atlas Vantaa ja HC West eivät enää voi sijoituksiinsa runkosarjassa vaikuttaa, mutta keskiviikon kohtaamisessa haetaan jo virettä ja kuvioita edessä olevia puolivälieriä varten.

SM-liigan kolmostilaa pitävä West on ollut nelosena olevalla Atlas Vantaalle lähes samanlainen peikko kuin kärkikaksikko Cocks-Dicken. Vantaalla pelatuista 15 ottelusta kotivoiito on irronnut vain neljästi.

Runkosarjassa neljänneksi sijoittuva Atlas Vantaa on erinomainen mittari pykälää paremman Westin Play off-kunnolle, jota joukkue alkoi kohottaa heti sarjasijoitusten ratkettua pari viikkoa sitten.

Rajusti tähän kauteen satsannut vantaalaisseura ei tällä kaudella ole Westiä kyennyt kukistamaan. Kahdesti Atlas Vantaa on tällä kaudella ahdistellut maajoukkuevalmentaja Mikael Källmanin luotsaamia kauniaislaisia, mutta täysi potti on jäänyt saamatta. Kauden alkuvaiheissa tuli kovan taistelun jälkeen tasapeli 20-20, ja tammikuussa synkkien tilastolukujen kaunistelu kariutui loppuhetkien sähläilyyn.

Keskiviikkona edessä kauden kolmas yritys, joka on samalla Atlas Vantaan viimeinen ottelu runkosarjassa.

– Harmittaa vieläkin se viime ottelu, kun hävittiin ihan omaa tyhmyyttämme, Atlas Vantaan päävalmentaja Besim Qerimi murahteli seuran verkkosivuilla.

– West pelasi fiksusti ja käytti tilanteensa, me emme.

Samalla Atlas Vantaa menetti ratkaisevasti mahdollisuuden runkosarjan kolmanteen tilaan. Jottei viimekertainen toistuisi, Qerimillä on yksinkertaiselta tuntuva resepti.

– Meidän pitää parantaa. Meidän keskityttävä täysillä omaan peliin. Westillä on omat kuviot, ja ne tunnetaan.

Kummankin joukkueen maalintekijätilaston ykkönen havittelee vielä koko runkosarjan maalipörssin kärkisijaa, joka ennen keskiviikkoa on ÅIFK:n Andreas Nyströmin (134) ja HIFK:n Nikola Zujicin (133) hallussa. Sami Silfverillä on kasassa 125 ja Atlaksen vastaiskuosaston Sebastian Säkkisellä 119 maalia.

Ottelu Myyrmäen urheilutalolla alkaa keskiviikkona kello 19.00.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk