Atlas Vantaa hakee vierastuplaa HIFK:sta

Atlas Vantaa tekee kuukauden sisällä toisen visiitin Helsingin urheilutaloon HIFK:n vieraaksi.  Molemmat joukkueet lähtivät kauteen melkoisesti muuttuneella ilmeellä, mutta vantaalaiset ovat saaneet rivinsä järjestykseen nopeammin.

H IFK:n kausi alkoi yllättävillä kokoonpanomuutoksilla, kun aiempien kausien maalitykit Orel ja Glinca jäivät sivuun joukkueesta. Uusien vastuunkantajien löytäminen on kestänyt kauemmin kuin Vantaalla, ja kapeammalla kärjellä pelaamalla IFK on saavuttanut vasta kaksi voittoa kotikentällään. Paikallismatsiin IFK joutuu kolmen ottelun tappioputken rasittamana, vaikka tiistaisessa Cup-ottelussa joukkue saikin maistaa juhlamieltä dramaattisella voitolla Akilleksesta.

Neljä viikkoa sitten joukkueitten edellisessä kohtaamisessa Atlas otti täyden pistepotin jopa yllättävän selvin numeroin 30-18, ja muuta kuin tempun uusimista liigakolmonen ei suostu edes ajattelemaan.

– Voitto on ehdoton tavoite, Atlas Vantaan päävalmentaja Besim Qerimi sanoo seuran verkkosivuilla.

– Ei saa kuitenkaan unohtaa, että HIFK on kotonaan aina vaarallinen kapealla kentällä. Meidän on saatava IFK:n puolustus liikkeelle.

HIFK:lle viime ottelut ovat olleet vaikeita kun taas Atlaksen edellinen esitys oli aivan toisenlainen, kun BK talttui viime lauantaina Energia Areenassa maalein 30-18 – samoin numeroin kuin HIFK viimeksi Helsingissä, kun Tuomas Laitinen keräsi torjunnoillaan kolme tähteä ja Heikki Laitinen kuudella osumallaan kaksi.

Sitten liigan kahden murheellisen avauspelin mitalipelejä tavoitteleva Atlas Vantaa on harpponut melkoisin askelin eteenpäin.

– Eniten ollaan kehitytty henkisellä puolella ja itseluottamusta pyritään yhä ruokkimaan. Puolustuspeli alkaa olla aika hyvällä mallilla, mistä toisen jakson seitsemän päästettyä maalia BK:ta vastaan ovat hyvä osoitus.

– Tosin puolustuksessakin on vielä parannettavaa, samoin hyökkäyksessä, mutta sekin on alkanut sujua, kun pelaajat alkavat tuntea toisiaan, päävalmentaja Qerimi sanoi.

Ottelu Helsingin Urheilutalolla perjantaina alkaa kello 19.00.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk