Atlas ja Dynamo avausvoittoa metsästämässä

Sunnuntain ainoassa SM-liigan ottelussa iskevät yhteen Atlas ja sarjanousija Dynamo Riihimäki. Kumpikin on toistaiseksi saalistanut vasta yhden pisteen, joten kauden avausvoitto on nyt haussa.

Atlasta ennakoitiin sarjan kärkijoukkueeksi, mutta kausi alkoi kahdella tappiolla ja pistetili aukesi viimeksi HC Westia vastaan – jo huomattavasti paremmala esityksellä. Elokuussa pelatussa harjoitusottelussa Atlas pyöritti Dynamoa mielin määrin, mutta sillä ei ole mitään tekemistä sunnuntain kamppailun kanssa.

– Missään tapauksessa vastustajaa ei saa aliarvioida. ”Päin vastoin. Nyt on meidän hetkemme nostaa profiilia, Atlas Vantaan päävalmentaja Besim Qerimi varoittaa seuran verkkosivuilla.

– Dynamo tulee taatusti taistelemaan ja voi pelata ilman paineita. Meidän on oltava hereillä alusta loppuun.

Atlaksella ja Dynamolla on yksi yhtäläisyys. Kumpikin on saanut ainoan pisteensä tasapelillä Westiä vastaan. Nousu viimeisellä minuutilla kahden maalin tappioasemasta West-ottelussa ja otteet muutenkin antoivat merkkejä siitä, että Atlas on herännyt taistelemaan, päin vastoin kuin kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Hyökkäyspeli oli tosin vielä viime lauantainakin ajoittain puutteellista, ja siihen joukkue yrittää löytää uusia eväitä.

– Olemme menneet liian lähelle vastustajaa. On saatava enemmän etäisyyttä ja leveyttä sekä liikettä ilman palloa, Qerimi sanoi.

Riihimäen Dynamo on melkoinen kummajainen. Seura on perustettu maaliskuussa 2011, ja sen jälkeen se on harpponut vauhdikkaasti kakkosdivisioonasta liigaan. Joukkue koostuu pääasiassa sellaisista Cocksin 1980-luvun loppupuolen junioreista, joista vain muutamat etenivät edustusjoukkueeseen, tunnetuimpana Ville Viljanen. Nyt hän kuuluu Dynamon tukipilareihin. Osa vietti luppovuosiakin, kunnes halu uuden joukkueen perustamiseen heräsi.

Atlas Vantaa tekee tiivistä yhteistyötä Vantaan koulujen kanssa. Sunnuntain ottelun kumppani on Rajatorpan koulu.

Ottelu Energia Areenassa alkaa sunnuntaina kello 17.15. Ennen liigaottelua Atlas Akatemia kohtaa ykkösdivisioonan kamppailussa Piffenin kello 14.30.

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk