Atlaksen Nikko Kinos palaamassa kentille täynnä intoa

Atlas Vantaan valmennusjohto sai viikolla ilahduttavan ja kauan odotetun tiedon: Nikko Kinos on pelikelpoinen ja valmis palaamaan kentälle pahan polvivamman ja puolen vuoden sitkeän kuntoutuksen jälkeen.

Kinos sai helpottavan tiedon käytyään kuntoutusta viime kuukausina valvoneen Kemed Sportin fysioterapeutin Jarno Keskisen pakeilla. Kemed Sport on yksi Atlas Vantaan yhteistyökumppaneista. Testitulokset ja puolentoista tunnin tiukka treenirupeama kertoivat, että polvi kestää.

– Kyllä tätä tietoa on odotettukin. Olen täydessä tikissä ja paremmassa kunnossa kuin koskaan, Kinos kertoi iloisena Atlas Vantaan verkkosivuilla.

Kinoksen polvi leikattiin 18. huhtikuuta, ja sen jälkeen alkoi asteittainen kuntoutus. Aikaisemmista kokemuksista – muutama liian hätäinen paluu kentälle vamman jälkeen – viisastuneena Kinos otti kuntoutuksen mahdollisimman varman päälle. Kinos kiittelee fysioterapeutti Keskisen työtä.

– Emme keskittyneet ainoastaan polveen, vaan myös keskivartalon treenit ovat antaneet aivan uutta puhtia. Olo tuntuu kaikin puolin hyvältä.

Kinos, 26, on ollut vuosikaudet Atlaksen tukipelaajia ja on nykymiehistön kaikkien aikojen kolmanneksi paras maalintekijä 576 osumalla. Atlaksen kasvatti käväisi viime kaudella HIFK:ssa, mutta palasi loukkaantumisten sävyttämän kauden jälkeen kotimaisemiin.

Kinos on seurannut Atlas Vantaan alkukauden haparoivia otteita katsomosta.

– Jotain tällaista oli vähän odotettavissakin, koska jalkeilla on niin uusi joukkue. Viime matsissa (tasapeli Westiä vastaan) nähtiin jo ihan erilaisia otteita.

Sunnuntaina Atlaksella on vastassa liigatulokas Riihimäen Dynamo Energia Areenassa kello 17.30.

– Tuskin pelaan kuitenkaan vielä sunnuntaina, Kinos sanoo.

Kinoksen seuraava paluumahdollisuus on viikkoa myöhemmin, kun ÅIFK tulee visiitille vanhaan tuttuun Myyrmäen Urheilutaloon lauantaina 11. lokakuuta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk