Atlas ja Dicken avaavat kauden Energia-Areenalla

Kovasti vahvistunut ja brändiään uudistanut Atlas Vantaa isännöi Dickeniä Energia-Areenalla kauden avausottelussa lauantaina kello 15.00 alkaen. Vastakkain ovat kauden yllättäjäksi ennakoitu kotijoukkue ja viime kauden hopeamitalisti.

Vantaalaisten taustan vahvistuminen mahdollisti peräti kahdeksan pelaajan hankkimisen siirtomarkkinoilta Atlas Vantaalla onkin koossa seuran kaikkien aikojen kansainvälisin miehistö. Ulkomaaalaisväriä tuovat kroaatit Dragan Vrgoc (K6) ja Jure Fistonic (K9/O9), serbi Milos Maksimovic (V9) sekä Akilleksen ja Westin paidassa aiemmin tunnettu ukrainalainen Sergei Shevchenko, viime kauden runkosarjan ykköstykki. Kotimaisia paluumuuttajia Atlas Vantaaseen ovat puolustuspelaaja Nikko Kinos ja maalivahti Theodotos Christou. Lisäksi Atlas sai kaksi nuorta laitahyökkääjää, Sebastian Säkkisen Karjaalta ja Filip Forsströmin Kirkkonummelta.

Valmentajina jatkavat tutut nimet, mutta vaihtunein roolein. Alkujaan kosovolainen Besim Qerimi, joka on tuttu näky Suomen kentillä jo vuodesta 1991 lähtien, on nyt päävastuussa ja virolainen Martin Noodla hänen apurinsa. Atlaksen valmennuskaksikko myönsikin, että uuden palapelin kokoamisessa riittää vielä työmaata.

– Nyt on menossa prosessi joukkueen saamiseksi yhtenäiseksi, Qerimi sanoo Atlaksen verkkosivuilla ja lisää, että joukkue alkaa olla parhaimmillaan vasta tammi-helmikuun paikkeilla – eli tärkeimpien otteluitten kynnyksellä.

Kotijoukkueen pelaajiston vaihtuvuuden vastapainoksi Dicken tuo lauantaina Energia Areenaan yhteenhitsautuneen joukkueen, joka muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta on ollut koossa muutaman kauden.

Dickenin pre-season on koostunut muutamasta harjoitus ottelussa niin kotimaassa kuin Ruotsissakin, ja peli on pikkuhiljaa parantunut. Atlas on sen sijaan raporttien mukaan pelannut enemmän harjoitusotteluja saadakseen kahdeksan uutta pelimiestä sisään ajettua pelisysteemiinsä. Dicken jatkaa enemmän tai vähemmän samalla kokoonpanolla joka on kaksi kertaa vienyt lauttasaarelaiset aina finaaleihin saakka sekä viime kaudella Suomen Cupin voittoon.

Benny Broman sekä Timmy Thor häärivät takamiehinä kun taas vikkelät laiturit ovat aina uhka vastustajalle kuin vastustajalle. Ottelu avaa Dickenin todella rankan alkukauden, kahdeksaan päivään kolme todella kovaa peliä järjestyksessä Atlas, SIF ja Cocks.

Kotijoukkue Atlakselta Klaus Sarin, Nikko Kinos ja Viljami Kuntsi ovat leikkausten jäljiltä sivussa toistaiseksi määräämättömän ajan. Jäljelle jää silti 20 miestä.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk